Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárult az északi ipari park fejlesztése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. május 14. 16:10
Lezárult az északi ipari park fejlesztése
A beruházás összesen 86,5 millió forintba került

Az északi ipari park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című projekt átadóünnepségét tartották május 14-én. A helyszínen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Görgényi Ernő polgármester ismertette a beruházás részleteit, Kovács József országgyűlési képviselő pedig átadta a beruházást.

kovács józsef, görgényi ernő és alt norbert

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Alt Norbert azzal kezdte, hogy amikor 2006-ban megválasztották a körzet képviselőjének, akkor sokan felkeresték a Henyei úti vasúti átjáró rossz állapota miatt, amely az frissen felújított ipari park felé közlekedők életét is megkeserítette.

Végül a MÁV-val közösen sikeresen felújították az átjárót, a területen azóta kisebb beavatkozások és fejlesztések történtek, így például táblákat helyeztek ki, útpadkázás történt, illetve a csatornákat tisztították meg. Nagyobb beruházásokra nem volt lehetőség, éppen ezért örültek, hogy pályázati lehetőség adódott a környék rendezésére.

– Tisztelet a gyulai vállalkozásoknak, amelyeknek munkája megteremtik azokat az alapokat, amelyekkel eredményesen sáfárkodva, az önkormányzat a közösség céljait szolgáló beruházásokat tud megvalósítani – vette át a szót Görgényi Ernő.

A polgármester kiemelte: az adóbefizetéseket igyekeznek megtöbbszörözni a pályázati támogatások elnyerésével, mindennek érdekében pedig olyan gazdasági programot alkotott a városvezetés, amelynek sarokpontjai a szociális és egészségügyi intézmények korszerűsítése, az oktatási-nevelési intézmények fejlesztése, valamint a városi infrastruktúra fejlődésének elősegítése.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mint mondta, a gazdasági fejlesztési pályázatokat mindig árgus szemekkel figyelik, valamint egyeztetéseket tartottak az ipari parkban dolgozó vállalkozókkal, hogy ha eljön az ideje, akkor olyan beruházásokat valósíthassanak meg, amelyek az ő érdekeiket szolgálja.

A városvezető hangsúlyozta: az északi ipari park fejlesztése a nyolcadik olyan beruházás, amelyhez TOP-os pályázati forrásból nyerték el a pénzt.

A folytatásban Görgényi Ernő ismertette a beruházást: megtudtuk, hogy a pályázat által 84,5 millió forintot nyertek el, amelyhez az önkormányzat 2 millió forint többletforrást biztosított. Az összegből a Henyei úton kamionfordulót, valamint parkolókat építettek, illetve kiszélesítették az utat. A szakasz kiemelt szegélyt kapott, illetve kicserélték az ivóvíz gerincvezetéket is.

A fejlesztések során négy lámpatestet áthelyeztek, 210 méter hosszon közvilágítási kábelhálózatot építettek ki, valamint led fényforrással rendelkező lámpatesteket állítottak fel. A helyszínen kamerákat is felszereltek, illetve – a jobb internetelérést elősegítendő – optikai kábelhálózat fejlesztést is végrehajtottak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A beruházás kivitelezője a fürdővárosi Árisz Kft. volt, a tervezést is egy gyulai szakember, Tóth Gábor végezte el.

– A város gazdasága egyértelműen fejlődő tendenciát mutat – húzta alá Kovács József. Mint mondta, sokan felteszik a kérdést, hogy egy olyan városban, amely üdülési célpont, van-e szükség ipari tevékenységre, de egyértelműen van, hiszen az iparűzési adóbevétel nélkül sokkal szerényebbek lennének a lehetőségek.

A képviselő rámutatott: amíg 2010-ben nagyjából 580 millió forint volt a fürdőváros iparűzési adóbevétele, amely mostanra megközelíti az évi 1 milliárd forintot, amely jelentős növekedés. Hozzátette, hogy az önkormányzat jól gazdálkodik a pénzzel, folyamatosan visszaforgatja azt városi fejlesztésekbe.

A köszöntők után Görgényi Ernő, Alt Norbert és Kovács József ünnepélyesen átvágták a munkálatok lezárását jelző szalagot, majd közösen elültettek egy fát is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)