Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén 60 alsós jelentkezett az Implom-iskola járási vers- és prózamondó versenyére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. április 12. 15:31
Idén 60 alsós jelentkezett az Implom-iskola járási vers- és prózamondó versenyére
Gyula összes általános iskolájából, Kétegyházáról és Elekről is érkeztek versenyzők

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Idén is a Gyulai Implom József Általános Iskola rendezte meg az alsósok járási vers- és prózamondó versenyét április 12-én a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.

Mint megtudtuk, idén kilenc iskolából 60 alsós jelentkezett a megmérettetésre, Gyula összes általános iskolája, Kétegyháza és Elek általános iskolái is indítottak versenyzőket.

Próza kategóriában Dézsi János, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója, Kissné Czeglédi Márta könyvtáros és Fülöp Tünde, a pedagógiai szakszolgálat tehetséggondozó koordinátora, vers kategóriában Katona Katalin, az Erkel Ferenc Kulturális központ ügyvezetője, Bihari Mária anyakönyvvezető és Fenyvesiné Magyarosi Erzsébet pedagógus választotta ki a legjobbakat. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az esemény megnyitóján Kónya István alpolgármester a meseolvasás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy a gyermekkorban hallgatott mesék segítik a gyerekeket abban, hogy szépen használják a nyelvet felnőttként. A magyar nyelv szépségéről szólva úgy fogalmazott: nyelvünk szókincse világszinten is egyedülálló, és magyarként hatalmas kincs birtokában vagyunk, melynek használatában a könyvek segítenek minket. 

Az egyik versenyző, Sárosi Tamás lapunknak elmondta: ügyes trükkel, videó segítségével tanulta meg a versét, melyet apukája ajánlott neki. A bátor elsős azt is elárulta: verseket megtanulni egyáltalán nem nehéz, akkor sem, ha nagyon hosszúak, csak sokszor el kell ismételni a költemény szövegét. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)