Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek a gyulai marihuánaültetvény haszonélvezőivel szemben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. április 10. 10:44
Vádat emeltek a gyulai marihuánaültetvény haszonélvezőivel szemben
A kendert egy külterületi tanyán termesztették

 

Forrás: police.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség két gyulai férfival szemben, egyikük négy hónap alatt 108 tő kendert termesztett, másikuk a megtermelt marihuánát értékesítette – tájékoztatta lapunkat szerdai közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint az ügy 41 éves vádlottja, aki maga is marihuánafogyasztó volt, 2010 környékén kezdett el a Gyula külterületén lévő tanyáján kendert termeszteni. A férfinél tavaly áprilisban 49 élő és 59 leszüretelt, magas kábítószerhatóanyag-tartalmú növényt foglalt le a nyomozóhatóság.

A férfi 40 éves társa 2017 januárjától tavaly márciusig összesen 1,180 gramm marihuánát vásárolt a termesztőtől, több mint 2,5 millió forint értékben. A megvásárolt marihuánát haszonnal továbbértékesítette, grammonként jellemzően 2 500 forintot, de volt, hogy 3 000 forintot kért attól a nyomozás során felderített kilenc személytől, akit elkülönített eljárásban, kábítószer-fogyasztás miatt vontak felelősségre.

A letartóztatásban lévő férfiakat a Békés Megyei Főügyészség társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. A termesztő 5–20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel, társa 2–8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A főügyészség indítványt tett a kábítószer értékesítéséből származó vagyon elkobzására is – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)