Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Összemérték tudásukat a legjobb versmondók

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. április 10. 10:00
Összemérték tudásukat a legjobb versmondók
Idén is a „Lila” iskola rendezte meg a felső tagozatosok járási versenyét

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is az 5. számú általános iskola rendezi meg a felső tagozatosoknak szóló járási vers- és prózamondó versenyt. A versmondók április 9-én mérték össze tudásukat a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban.
 
Ahogy azt a helyszínen megtudtuk, a programot csaknem egy évtizede rendezi meg a „Lila” iskola.
 
– Idén 31 versmondó jelentkezett, Gyuláról minden iskolából, mellette Elekről, Lőkösházáról és Kétegyházáról is – mondta el lapunknak Borsós Antalné, az esemény szervezője. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szabályok szerint minden ifjú előadó két verssel indult: egy kötelező és egy szabadon választott költeménnyel. A zsűriben idén Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ vezetője, Fodor György, Erdészné Németi Anikó, Hrabovszkiné Jenei Anikó, Beli Beáta pedagógusok és Dézsi János könyvtárigazgató foglalt helyet. 
 
Az eseményen Borsós Antalné üdvözölte a megjelenteket, és ismertette a szabályokat, majd Szabadosné Bécsi Katalin, az 5. számú iskola tagintézmény-vezetője mondott köszöntőt. Felhívta a figyelmet arra, hogy eseményüket az április 11-i magyar költészet napja alkalmából rendezik meg minden évben. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az rendezvény sikeréről szólva kiemelte, hogy annak egyik oka a pedagógusok magyar irodalom iránt való elkötelezettsége, ami mellett a tehetséggondozás iránti lelkesedésük is nagyban hozzájárul a verseny színvonalához. 
 
A megnyitó után kezdetét vette a megmérettetés. Elsőként minden évfolyamon a kötelező versekkel kezdtek a résztvevők, majd a szabadon választott költeményekkel álltak a zsűri elé.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)