Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két éven át tartó prevenciós programba kezd a Független Egyesület

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. április 05. 09:21
Két éven át tartó prevenciós programba kezd a Független Egyesület
A pályázati forrásból megvalósuló megelőző akció új alternatívákat kínál az érintetteknek

A Prizma Prevenciós Program nyitókonferenciáját tartotta a Független Egyesület április 4-én az Elizabeth Hotelben. A pályázat programjai új alternatívákat kínálnak a fiatalok, családok, a veszélyeztetettek és hozzátartozóik számára. A prevenció több színtéren valósul meg, a legnagyobb hangsúlyt a védő faktorok kialakításába fektetik a szervezők.

majzik balázskovács józsefbecsei lászló és fleischmann enikő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Fleischmann Enikő, a Független Egyesület elnöke elmondta, hogy a nyitókonferencia egy két éves prevenciós program bevezetője, amely Gyula és Sarkad városokat célozza meg. A fő színterek az iskolák, de fontosnak tartják a családok és segítő szervezetek bevonását is, hogy mindezekkel elősegíthessék, hogy minél kevesebb fiatal kezdjen el kábítószereket használni.

A meghívott vendégek közül elsőként Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mint mondta, anno Becsei László főigazgató főorvossal együtt fordultak a megyei közgyűléshez két elengedhetetlen fejlesztés megvalósításának tervével: az egyik a művese állomás, a másik a drogambulancia volt, utóbbi a rendelőintézet melletti épületbe költözött be.

A képviselő örömét fejezte az elnyert pályázat miatt: mint fogalmazott, az elnyert támogatást a jó cél érdekében, egy fontos probléma kezelésére fogják fordítani.

Majzik Balázs, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Drogmegelőzési Osztályának vezetője először is gratulált az egyesület által elnyert közel 100 millió forinthoz, majd az EFOP „születéséről” és annak céljairól beszélt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kiemelte: ha a drogmegelőzésről van szó, akkor minden társadalmi szinten meg kell találni azokat az eszközöket és lehetőségeket, amelyekkel hatni tudnak. Rendkívül fontos a prevenció, de gondolniuk kell azokra is, akik már részesei a problémának.

Becsei László visszautalt arra, hogy mennyire jó döntés volt a drogambulancia létrehozása, valamint az is, hogy Flesichmann Enikő vállalta el annak a vezetését, aki minden elé állított feladatban helyt állt. A Független Egyesület 2005-ben jött létre, 2008-ra pedig már nappali ellátást is biztosítottak.

Hangsúlyozta: az egyesület tevékenységi köre kiválóan példázza, hogy milyen fontos a társadalmi szerepvállalás.

A köszöntők után Pál Ilona alelnök az egyesület megalakulásáról tartott előadást, Kovács Éva addiktológiai konzultáns az egyesület csoportjairól számolt be, a pályázatot pedig Szilágyi-Labos Rita szakmai vezető mutatta be.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)