Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Karácsonyis siker a megyei röplabdabajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • SPORT • 2019. március 28. 16:00
Karácsonyis siker a megyei röplabdabajnokságon
Hírek a Karácsonyi-iskolából

A megyei döntő ezüstérméig menetelt az iskola csapata

Forrás: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium

Immáron harmadik éve, hogy iskolánkban újra elindítottuk a röplabda szakkört, aminek köszönhetően évről évre egyre több diák próbálhatja ki magát ebben a nagyszerű sportágban. Rengeteg edzésen, versenyen és megpróbáltatáson vagyunk már túl, de a tapasztalatok alapján biztosan haladunk felfelé a ranglétrán, ami a stabil és elhivatott hozzáállásnak köszönhető. Amellett, hogy a diákok sportolási lehetőségét bővítjük, megtanulnak csapatban együttműködni, együtt küzdeni, mindemellett fizikai erőnlétüket is fejleszteni.

Kezdetben a létszám még csekély volt, azonban a jelenlegi A csapattal elért eredményeknek köszönhetően iskolánkban egyre népszerűbb lett ez a sportág is. Azóta a létszám növekedésének köszönhetően A és B csapatot is tudunk indítani egyes versenyeken.

Három évvel ezelőtt az iskola jelenlegi A csapata még csak a 3.helyet tudta megszerezni a városi bajnokságon, viszont a további erőnléti és technikai edzéseknek köszönhetően a csapat egyre ügyesebbé vált. A következő évben már sikerült a 2. helyet kiharcolnunk, melynek eredményeképpen bejutottunk a megyei fordulóba, ahol a harmadik hellyel büszkélkedhettünk. Az iskola számára is nagy előrejutás volt, hiszen sikerült javítanunk a tíz évvel ezelőtt megszerzett megyei 3. helyen.

Azóta a csapat folyamatos edzéseken, edző meccseken és diákolimpiai versenyeken vehetett részt, amely sokban hozzájárult a tapasztalatok megszerzéséhez, illetve a fejlődéshez. A sok küzdés, kitartás, gyakorlás és edzés meghozta gyümölcsét, hisz idén újabb lépcsőfokot lépve, mind a városi, mind a megyei elődöntőn első helyet sikerült elérnünk, ami nagy fordulópont volt a csapat számára.

 

 

Forrás: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium

A megyei döntő, mint minden évben Szarvason került megrendezésre, ahol igencsak nehéz ellenfélbe ütköztünk. A megyei döntőbe az A és B csoport két-két legjobbja kerülhetett be, ahol nehéz küzdelmek árán az országos fordulóba való továbbjutás volt a cél. A sporteseményen a Szarvasról, Mezőberényről, Sarkadról és Gyuláról érkezett elszánt lányok játszhattak színvonalas mérkőzéseket egymással. Az izgalmas és pattanásig feszült hangulat mellett örömmel láttuk, hogy a nézők és szurkolók száma is évről évre gyarapodott. Kimondhatjuk tehát, hogy a nagy klubok mellett amatőr szinten is sok érdeklődő akad, aminek köszönhetően újra népszerűvé vált ez a sportág a gimnáziumi iskolák között.. A helyosztó mérkőzés közben végig feszült volt a hangulat, hisz két éven keresztül próbáltuk magunkból a legtöbbet kihozni, ami teljes mértékben látszott is a játékunkon. A mérkőzés során fiatal lányaink teljes odaadással küzdöttek és igazi csapatként játszottak együtt a pályán. Támogatták egymást, hogy idén végre sikerüljön elérni az elénk kitűzött célt. Szívüket-lelküket beleadva játszottak, nagy kitartás és küzdelem árán a röplabdás lányaink a megyei 2. helyet tudták kiharcolni maguknak

Nem adjuk fel és tovább menetelünk a kitűzött cél felé, hogy jövőre a megyei döntőben mi állhassunk a dobogó tetején.

Ezúton szeretnénk megköszönni a kitartó munkát, odafigyelést és a három éven át tartó felkészítést Vígh Balázs tanár úrnak, aki odaadó munkájával segítette a csapatot, valamint köszönjük Komlósi Péternek, aki finisben plusz lendületet adott a csapatnak.

A csapat: Furák Lili, Ludvig Kata, Katona Liza, Farkas Kinga, Fülöp Fanni, Székely Vanda és Német Nóra.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)