Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Physioptimum – A mozgás szabadsága

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR/S. J. • MAGAZIN • 2019. április 01. 16:35
Physioptimum – A mozgás szabadsága
Gyógytornász-magánrendelő nyílt Gyulán

Minden igényt kielégítő gyógytornász-magánrendelő nyílt nemrégiben városunkban. A Tiborc utcában található Physioptimumnál komplex kezeléseket kínálnak a mozgásszervi betegségekre és azok megelőzésére. A páciensek gyógyulását egy Békés megyében egyedülálló függesztő szerkezet is segíti.

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az idei év elején nyílt meg a Physioptimum gyógytornász-magánrendelő Gyulán, a Tiborc utca 43. szám alatt, ahol nemcsak a mozgásszervi megbetegedések, hanem más típusú egészségügyi problémák kezeltetésére is lehetősége van a pácienseknek. 

A magánrendelő két vezető gyógytornásza dr. Sárosiné Hőh Henriette és Beleznainé Faulháber Gabriella. A vállalkozás tulajdonosai lapunknak elmondták: több éve tervezték egy olyan magánrendelő létrehozását, ahol személyre szabottan tudnak a betegekkel és a sportolókkal foglalkozni. 2018-ban egy uniós pályázat elnyerése révén valóra vált az álmuk, megyei szinten is egyedülálló eszközöket tudtak beszerezni az induláshoz.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az ügyvezetők diplomával rendelkező gyógytornászok, akik az elmúlt évek során számos speciális végzettséget szereztek, és mindketten a Békés Megyei Központi Kórház munkatársai. Kiemelték: az eddigi tapasztalatok azt jelzik, hogy a kezelésekre és a betegségek megelőzésére szolgáló módszerekre is komoly igény mutatkozik rendelőjükben, ahol helyieket és turistákat is fogadnak. Hozzátették: reményeik szerint a továbbiakban is sokan keresik szolgáltatásaikat.

Mint megtudtuk, a magánrendelőben igénybe vehető a Békés megyében egyedülállónak számító, Redcord nevű függesztő szerkezet, amelyet sportolók, idősek és gyerekek is használhatnak. Az eszköz alkalmas az ízületek mobilizálására és mozgástartományuk növelésére, valamint izomerősítésre és tehermentesített kimozgatásra.

A rendelő másik különlegessége a Thera trainer nevű többfunkciós gép, amely például a stroke miatti bénulást követő rehabilitációra és hagyományos erősítésre is alkalmazható.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A tulajdonosok ismertették: a hagyományos gyógytornán kívül számtalan lehetőséget kínálnak a gyógyulni vágyók számára, többek között egyéni vagy kiscsoportos intimtornára, különféle gerincproblémák kezelésére és lúdtalpkorrigálására lehet jelentkezni a Physioptimumnál. A szakemberek a sportrehabilitációban és a stroke utáni állapot kezelésében, valamint a kora- és újszülöttek mozgásfejlesztésében is segítséget nyújtanak.

Ezeken kívül a porckorongsérv kezelésére alkalmas McKenzie-torna, az ízületi fájdalom okozta mozgásbeszűkülés kezelésére szolgáló Flossing-terápia, a gerincfájdalmakra javasolt Dorn-terápia, a gerincferdülés korrigálására szolgáló scoliosismódszer és a nyirokrendszer pangásának kezelésére használt gépi, illetve kézi módszerek is szerepelnek az igénybe vehető szolgáltatások között. A magánrendelőben a páciensek szakszerűen ragasztathatják fel a Kinesio Tape szalagot, mellyel – a ragasztás technikáját figyelembe véve – számos ízületi, izomeredetű probléma kezelhető.

Az említett módszereken és eszközökön kívül frissítő masszázsra is lehetőséget biztosítanak a magánrendelőben, és egy meditációs szakember segítségét is igénybe vehetik azok, akik lelki eredetű problémákkal érkeznek a Physioptimumhoz.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap

Az ügyvezetők aláhúzták: számukra az okoz örömöt, ha magánrendelőjükből úgy távozik a páciensük, hogy jobban érzi magát. Arról is beszámoltak, hogy távlati céljaik között szerepel a jelenlegi rendelő bővítése.

A Physioptimumnál igény esetén szállást is tudnak biztosítani a külföldről vagy más belföldi városból érkező pácienseknek a magánrendelő melletti apartmanban. Bejelentkezni a 06-30/312-4498-as vagy 06-30/476-3370-es számon, a physioptimum@gmail.com címen vagy a PhysiOptimum Gyógytornaterem – Sweet Home Apartman Facebook-oldalon lehet. 

GYULAI HÍRLAP • 2019. április 01. 10:38
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)