Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tartják a kortárssegítők országos szakmai találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. március 08. 17:30
Gyulán tartják a kortárssegítők országos szakmai találkozóját
A fiatalok olyan aktuális témákat is megvitatnak, mint az online világ pozitív és negatív hatásai

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyulán tartják a kortárssegítők országos szakmai találkozóját a Mi egy Másért Közhasznú Egyesület szervezésében. Az esemény megnyitóját március 8-án, pénteken tartották a Gyulai ifjúsági Központban.
 
Szabó Enikő, a központ szakmai vezetője lapunknak elmondta: 2006-ban rendeztek először kortárssegítő országos szakmai találkozót, amit az azóta eltelt időszakban minden évben igyekeznek megtartani. 
 
– Középiskolás és egyetemista fiatalok érkeztek városunkba Szolnokról, Debrecenből, Szombathelyről, Szegedről és az ország több más pontjáról. A résztvevők több témában igyekeznek eszmét cserélni ezen a hosszú hétvégén. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatal kortárssegítők találkozzanak kollégáikkal, hiszen ez segíti őket a motiváció fenntartásában és a kapcsolatok építésében – emelte ki.
 
 

Görgényi Ernő és Szabó Enikő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A megnyitón Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a kortárssegítő-képzés az ifjúságpolitikában kiemelkedő helyen szerepel, és a gyulai városvezetés is szívesen támogatja azt. A településvezető elmondta: ennek egyik oka, hogy látják a befektetett munka eredményét és gyakorlati jelentőségét. Hozzátette: a diákokra nagyobb hatással vannak saját kortársaik, mint a náluk idősebbek.
 
A fiatalok városnézéssel indították a rendezvény első napját, amelyen az online és az offline világ pozitív és negatív hatásait is lehetőségük volt megvitatni.
 
A találkozó második napján, szombaton a pályaválasztásról, az önállóságról és az új kortárssegítő-képzések lehetőségeiről tanácskoznak a résztvevők. Vasárnap a gyulai vár és az Almásy-kastély megtekintésével zárul az esemény.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)