Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szabaduljon meg az adósságoktól!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • HÍREK • 2019. március 08. 18:05
Szabaduljon meg az adósságoktól!
Praktikus tanácsok a kiadások optimalizálására

Azok, akiknek kevesebb pénzük van, általában sokkal boldogabbak, mint az olyan gazdagok, akik folyamatosan dolgoznak, hogy megvásárolhassanak maguknak mindenféle luxuscikket. Bár a mai társadalomban „kényszerítve” vagyunk arra, hogy minél többet költsünk, ez nem feltétlenül szükséges a boldogsághoz és a jó élethez.

 

 

Ha hajlamosak vagyunk elkölteni az összes pénzünket, egy váratlan kiadás esetén nagyon nehezen fogjuk megtalálni a megoldást a problémára. Ilyenkor csak egy hitel segíthet, aminek a visszafizetése hosszú távon még több gondot fog okozni.

Ha a fizetésünknél kevesebb összeg is elég a megélhetéshez, akkor tudunk félretenni olyan dolgokra, mint a váratlan helyzetek, a nyaralás, az új háztartási eszközök vásárlása.

Ebben a cikkben olyan praktikus tanácsokat adunk, amelyek segítenek a kiadások optimalizálásában.

 

Szabaduljon meg az adósságoktól!

Az első és legfontosabb lépés az, hogy minél hamarabb szabaduljon meg az adósságoktól.

Ha nem kedvező feltételek mellett vett fel hitelt, akkor lehet, hogy túl sokat fizet emiatt havonta. Váltsa ki hitelét vagy hiteleit kedvezőbbre. Ez olcsóbb lesz, és több pénze fog maradni a hónap végén. Az adósságrendező hitelről itt tudhat meg többet.   

Ha nem hitelezőnek, hanem egy ismerősnek tartozunk, hajlamosak vagyunk elhalasztani a tartozás rendezését, mivel egy ismerős általában engedékenyebb, mint egy bank. Egy nem kifizetett tartozás akár a kapcsolat megromlásához is vezethet. Az is előfordulhat, hogy mindig kényelmetlenül érzi magát emiatt, és nem lesz teljesen nyugodt a lelkiismerete.

Az alábbi tippek segítségével pénzt takaríthat meg.

 

Fontossági lista létrehozása

Hozzon létre egy fontossági listát, ami tartalmazza azokat a dolgokat, amelyekre pénzt költhet.

Melyek azok a költségek, amik nélkül nem lehet élni?

Például:

  • lakással kapcsolatos kiadások,
  • étel,
  • telefon, internet,
  • szállítás (autó, tömegközlekedés),
  • ruha.

Ez nem a legizgalmasabb dolog, ráadásul a legtöbb ember nem akar az életstílusán változtatni, ugyanakkor ahhoz, hogy jobb anyagi helyzetbe kerüljünk, mindenképp lépnünk kell.

Gondoljon arra, hogy milyen célt szeretne elérni.

  • Az adósságait szeretné rendezni?
  • Szeretne egy új autót, és arra gyűjt?
  • Lakásfelújítás a cél?
  • El szeretne menni arra a rég megálmodott álomnyaralásra?

Javasoljuk, hogy egy erős érzelmi okot találjon arra, hogy miért szeretne megtakarítani, és kevesebb pénzt költeni. Gondoljon arra, hogy milyen jó érzés lesz, ha eléri a célját.

 

Változtassa meg a gondolkodásmódját!

A hozzáállás és a gondolkodás jobban befolyásolja a kiadásait, mint gondolná. Ha egy olyan kiadásra kerül sor, ami nincs fent a fontossági listán, akkor többször gondolja át, hogy tényleg szüksége van-e az adott dologra. Várjon pár napot a döntés meghozataláig. Még mindig szüksége van az adott dologra?

Röviden: kerülje el az impulzusvásárlást. Ne vegye le a polcról azt a terméket, amit nem írt fel a listára, és ne vásároljon meg valamit csak azért, mert megtetszett.

 

Kevesebb fogyasztás

Olyan világban élünk, ahol mindenhol reklámokkal találkozunk. Minden cég azt szeretné, hogy megvásároljuk a termékeit. Biztos, hogy szükségünk van arra az új ruhára vagy okostelefonra?

Próbáljon meg kevesebbet vásárolni! Nem muszáj minél több ruhát összegyűjteni, és nem szükséges kétévente lecserélni a mobiltelefont. Így jelentős összegeket takaríthat meg, amit felhasználhat a személyes célok eléréséhez.

 

Szabaduljon meg a rossz szokásoktól!

Ez az egyik legjobb dolog, amit megtehet, de egyben a legnehezebb is. Nemcsak a pénztárcája, de a saját teste is megköszöni, ha megszabadul a cigarettától, az alkoholtól vagy az édességektől.

Ha a cél az, hogy kevesebb pénzt költsön minden hónapban, akkor a rossz szokások elhagyásával sokkal közelebb kerülhet a céljához, mivel ezekre hosszú távon nagyon sok pénzt költ.

 

Kövesse tervét!

Nem elég csak elhatározni, hogy betartjuk ezeket a lépéseket. A döntést cselekedetnek kell követnie. Írja le egy papírra, hogy mi a végső célja, és milyen lépéseket kell tennie annak elérése érdekében. Mindennap olvassa el a listát, és tartsa be a felállított szabályokat.

Egy egyszerűbb életstílus segíthet a stressz megszüntetésében, több megtakarítása lesz, és kevesebbet kell aggódnia a váratlan kiadások miatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)