Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 17 millió forintból készül épített házas transzformátor Észak-Törökzugban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. március 05. 16:18
Több mint 17 millió forintból készül épített házas transzformátor Észak-Törökzugban
Egy lassan tizenkét éve tartó ügynek kerül pont a végére

Pont kerülhet az észak-törökzugi trafóállomás ügyének végére, ugyanis sikerült megegyeznie az önkormányzatnak a Nemzeti Közművek Zrt.-vel, amelynek értelmében több mint 17 millió forintból építenek új trafót a Pósteleki úton – erről tartott sajtótájékoztatót Kónya István alpolgármester és Somi Attila, a polgármesteri hivatal energetikusa március 5-én a helyszínen.

kónya istván és somi attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Nagy port kavart a Pósteleki út 54. előtt álló transzformátor ügye a tavalyi év őszén – kezdte Kónya István. Mint mondta, a szolgáltató a trafó körüli fákat erőteljesen megmetszette, de a legnagyobb probléma, hogy az eszköz elavult és balesetveszélyes.

Az alpolgármester kiemelte, hogy már 2007-ben kezdeményezte az akkori szolgáltatónál, hogy cseréljék le az eszközt egy épített házas trafóállomásra. Az elmúlt tizenkét évben sikertelenek voltak a tárgyalások, egészen 2018 őszéig, amikor a Nemzeti Közművek Zrt. munkatársaival bejárta a helyszínt, akkor született egy megállapodás, hogy az NKM elkészíti a terveket, kiszámolják a költségeket és az önkormányzati hozzájárulás mértékét.

– Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy az önkormányzat és az NKM között megköttetett a szerződés, amelynek értelmében 17 millió forintos – plusz áfa – összegből készülhet el a trafóállomás, amelyből 7 millió forint önkormányzati önerő – hangsúlyozta Kónya István.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Somi Attila megerősítette, hogy az ügy hosszú évek óta húzódott, a csere pedig erősen indokolt, hiszen a város területén minden társasházi területen épített házas állomás adja a villamos energiát, ráadásul – ahogy az alpolgármester is mondta – balesetveszélyes, elavult és esztétikai szempontból is kifogásolható.

Megtudtuk, hogy az oszlop transzformátor szabadvezetékes, az épített házas állomással azonban a kábelek a földbe kerülnek. Az ellátási teljesítménye folyamatos és megbízható, balesetbiztonsági szempontból kiváló, zajhatással sem jár, hiszen egy épületen belül van az eszköz, így ráadásul az extrém időjárási viszonyoknak sincs kitéve.

Az előzetes információk alapján a kivitelezés a nyár folyamán történhet meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)