Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Taroltak a gyulai sportolók a diákolimpiai díjkiosztón

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. február 14. 11:00
Taroltak a gyulai sportolók a diákolimpiai díjkiosztón
Diákolimpia bajnokokat köszöntöttek a Békés Megyei Diáksport Egyesület rendezvényén

A Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont a diákolimpiai bajnokok díjátadójának február 13-án. A jeles eseményen 2017/2018-as tanév Békés megyei diáksportjának bajnokait, köztük gyulai sportolókat köszöntötték.

Baktai Ferencné vehette át a Békés Megye Diáksportjáért kitüntetést

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az eseményen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Erdős Dániel, a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezető igazgatója, Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Bojtor István, Orosháza sportért felelős alpolgármestere, Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi regionális irodájának vezetője, Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke, Kepenyes András, a Gyulai Tankerületi Központ irodavezetője és Szigeti Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város sportcsoportjának vezetője is.

Az esemény elején Szabóné Csendes Ildikó köszöntötte a megjelenteket. A Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke köszönetét fejezte ki a diákolimpiai bajnokoknak, edzőiknek és testnevelőiknek. A megyei diáksport első embere külön mondott köszönetet a szülőknek és az intézmények vezetőinek a diákok sporttevékenységeinek elősegítéséért.

A folytatásban Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke mondott ünnepi beszédet, amelyben a megköszönte mindazoknak a munkáját, akik elősegítették azt, hogy a Békés megyei diáksportélet az egyik legjobb hazánkban. Mint azt az olimpiai ezüstérmes öttusázó kiemelte, az előző évben Békés megye több mint tizenhatezer ötszáz tanulóval képviseltette magát a diákolimpiai küzdelmekben, és ezzel a harmadik helyen végzett az országos rangsorban. A sportolók, testnevelők és edzők munkája révén Békés megye az utóbbi években a legjobb nyolc között végzett.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Diáksport Szövetség emléklapot adott át Implom József általános iskola és az 5. számú általános iskola diákjainak a 2017/2018-as tanév pontversenyében elért országos hetedik helyezésért. A két intézmény ezzel az eredménnyel Békés megyében a legtöbb diákolimpiai pontot gyűjtötte, amellyel hozzájárult, hogy a megye az összesített rangsorban a nyolcadik helyen végzett.

A program a díjak kiosztásával folytatódott, amelyben hét gyulai diák vehette át elismerését. A fiatal sportolók előtt két gyulai pedagógus is köszöntöttek. Elsőként Baktai Ferencét díjazták, aki Békés Megye Diáksportjáért kitüntetést vehette a Magyar Diáksport Szövetségtől, majd Majorné Horváth Izabellát köszöntötték, aki a tavalyi évben negyven év pedagógusi pályafutást követően vonult nyugdíjba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az idei évben is átadták a szervezők Békés megye jó tanulója, jó sportolója címet, amelyet Horváth Soma tőrvívó, edzője Szabados Kristóf és Molnár Balázs duatlon versenyző, valamint felkészítője Pluhár János érdemelte ki.

A diákolimpiai bajnokok elismerései között díjat vehetett át Mokán Dominika, Szegedi Szimóna Réka, Szegedi Vanda Ágnes és Veres Virág Anna, akik duatlon sportágban szereztek országos elsőséget. Az egyéni küzdelmekben a gyulai Szegedi Szintia, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium tanulója ért a dobogó legfelső fokára. A Gyulai Implom József Általános Iskola tanulóit Kertész Gyöngyi, Czoldán Csilla, Paulik Katalin, Oláh Ferenc, Pluhár János, Rácz Roland és Szegedi Zsolt készítette fel. Díjat vehetett át Veres Laura és felkészítője, Tóth András, aki 100 méteres pillangóúszásban lett diákolimpiai bajnok. Horváth Soma tőrvívásban utasította maga mögé a mezőnyt, Szigetvári Kevin pedig judo sportágban diadalmaskodott. Díjat vehetett át Horváth Soma, a Gyula Implom József Általános Iskola tanulója, a gyulai tőrvívót Szabados Kristóf segítette, valamint Szigetvári Kevin a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola tanulója, akit Gyáni János készítette fel a diákolimpiai küzdelmekre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)