Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Inkubátorházat alakítanak ki a Béke sugárúton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. január 22. 13:30
Inkubátorházat alakítanak ki a Béke sugárúton
Az épületben öt új vállalkozás találhat majd otthonra

Inkubátorházat alakítanak ki vállalkozások számára a Béke sugárúton – erről tartottak sajtótájékoztatót január 22-én a helyszínen. Az épületben Kónya István alpolgármester, Mittag Mónika önkormányzati képviselő és Bozó András tervező vezették körbe a sajtó képviselőit.

mittag mónikakónya istván és bozó andrás

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– A gyulai gazdaság fejlődése, erősítése, valamint a foglalkoztatás növelése érdekében végzett közös munkánk újabb állomásához érkeztünk – kezdte a tájékoztatót Kónya István. Mint mondta, mindezek már korábban is célként fogalmazódtak meg a városvezetés fejében, így egy TOP-os pályázatnak köszönhetően vállalkozói inkubátorházat hoznak létre a Béke sugárút 14–16. szám alatt.

Az alpolgármester kiemelte, hogy csaknem 299 millió forintot nyertek el, amely százszázalékos támogatási intenzitású, így az önkormányzatnak nem szükséges önerőt biztosítania a kivitelezéshez.

Azért is döntöttek az inkubátorház megvalósítása mellett, mert az épületben jelenleg is vállalkozások működnek: ott tevékenykedik a Kilgray Zrt., a UPC Magyarország, valamint a Benkó húsbolt is.

A beruházás során öt egységet alakítanak ki az épületben, egy-egy egységhez öt iroda fog tartozni, különálló vizesblokkal és teakonyhával. A Béke sugárúti ház helyi értékű épület, ennek megfelelően megmarad a homlokzati díszítettség, de lecserélik a nyílászárókat, leszigetelik a födémet és a tetőt, utóbbit fel is újítják.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kónya István kiemelte, hogy a tervek szerint öt új vállalkozás fog otthonra találni az inkubátorházban. Hozzátette, hogy már a pályázat benyújtásakor kaptak jelzéseket cégektől, hogy igénybe vennék majd a lehetőséget.

A felújítás befejezésének határideje augusztus 31-e, a remények szerint erre az időpontra az eszközbeszerzések is megvalósulhatnak.

Mittag Mónika hangsúlyozta, hogy a képviselő-testület összes tagja számára hatalmas öröm, hogy egy ilyen volumenű pályázat valósulhat meg a városban, különösen azért, mert az épület félig-meddig kihasználatlan volt már hosszú ideje.

– Az épület története sikerre predesztinálja a jövőjét is – fogalmazott Bozó András. Hozzátette, hogy mindig nagy tisztelettel dolgozik az ehhez hasonló, építészeti szempontból értékes épületeken. Mint mondta, a történelmi hagyományokat követő épületet fogunk kapni a felújítások befejeztével.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)