Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emlőszűrésre várják a 45–65 éves nőket

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. január 14. 15:20
Emlőszűrésre várják a 45–65 éves nőket
Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése

Emlőszűrésre kapnak meghívólevelet a 45–65 éves nők a következő hetekben Gyulán – tájékoztatott hétfői közleményében a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. 

Mint írják, az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos megbetegedése, de ritkán férfiaknál is előfordul. Magyarországon évente mintegy 7500 új esetet regisztrálnak, és mintegy 2800 nő veszti életét a betegség következtében – ismerteti a közlemény. Ahhoz, hogy csökkenjen a halálos megbetegedések száma, a nők legalább 70 százalékának részt kell vennie a szűréseken – húzták alá. 

Emlékeztetnek: a kormány 2001 óta népegészségügyi program keretében hívja fel a lakosság figyelmét a szűrés fontosságára. Hangsúlyozzák: a betegségnél alkalmazott terápia annál hatékonyabb, minél korábbi stádiumban fedezik fel a daganatot. 

A 45–65 éves korcsoportba tartozó nők kétévente kapnak meghívót emlőszűrésre, a 25–65 éves korcsoportot pedig háromévente hívják méhnyakszűrésre. A közleményban azt kérik, hogy a meghívólevelet mindenki vigye magával a vizsgálatra.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)