Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Szappanok, mézek és gyulai csilitermékek mellett sütemények, bonbonok, helyi sör és a világ minden részéről érkezett teák várják a vendégeket és a látogatókat. A kínálatból a gyulai kolbász, a helyi sajtfélék és a mézeskalács sem maradt ki.
A gyulai csilik termelője, Csobán Roland lapunknak elmondta: legnépszerűbb termékeik a legerősebb paprikák feldolgozott változataiból kerülnek ki.
– Az emberek nagyon szeretik azokat a füstölt és fokhagymás szószokat, amiknek az üvegén kifejezetten az a figyelmeztetést áll, hogy a legcsípősebb paprikákból készítettük őket – mondta el a gyulai termelő, aki évek óta részt vesz a vásáron.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Újhelyiné Bak Zsuzsanna, a gyulai biomézek termelője hozzáfűzte, hogy a karácsonyi és szilveszteri időszakban leginkább a máriatövismézet ajánlja a fogyasztóknak máj- és eperegeneráló hatása miatt.
A szálloda igazgatója, Tóth Gábor lapunknak elmondta, hogy bár a szálloda aulájában levő piac eredetileg a szállóvendégeknek készült, de természetesen szeretettel várják a helyieket is a gyulai portékák beszerzésére, kóstolására.
A gyulai termelők piaca egészen szombat estig várja az érdeklődőket.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter