Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elindult a Hunguest Hotel Erkel Munkácsy-szárnyának felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2022. október 25. 14:00
Elindult a Hunguest Hotel Erkel Munkácsy-szárnyának felújítása
A tervek szerint 2023 nyarára nyitják meg a szárnyat a vendégeknek

Elindult a Hunguest Hotel Erkel Munkácsy-szárnyának felújítása – tudtuk meg Boros Zoltántól. A szállodaigazgatót az energiaárak emelkedéséről, valamint a látogatószámról is kérdeztük.

Boros Zoltán kérdésünkre elmondta: a Munkácsy-szárny felújítása októberben vette kezdetét, a munkálatok ötven százalékban a Kisfaludy Program támogatásával valósulnak meg.

Kiemelte: a szárny legutoljára 2001-ben esett át felújításon, de az nem volt teljes körű, így például épületgépészeti szempontból mára elavulttá vált a létesítmény. A szobák felújítása mellett a ház teljes gépészeti hálózata, valamint technikai és kiszolgáló egységei is megújulnak a projekt során. A tervek szerint 2023 nyarára szeretnék megnyitni a szárnyat.

Hozzátette, hogy az energiahatékonyságot célzó beruházásokat is megvalósítottak a közelmúltban. Ezeknek és a dolgozók kiemelt figyelmének, valamint egyes folyamatok racionalizálásának köszönhetően sikerült az energiafogyasztásukat a tavalyi felére csökkenteni.

Példaként említette, hogy a 450 fő befogadására alkalmas étterem üveghomlokzatára hővédő fóliát raktak, amelynek hatása azonnal érezhető volt, egy jelenlegi beruházás keretén belül pedig a szállodában található összes lámpát és világítást LED-es technikára cserélik, ezzel jelentős megtakarítást érhetnek el az elektromos fogyasztásban.

Boros Zoltán aláhúzta: a Munkácsy-szárny felújítása során megvalósuló modern gépészeti megoldások is tovább javítják az energiahatékonyságot. Azt tervezik, hogy napelemes rendszert telepítenek, és korszerű szigetelést kapnak az ablakok.

Az energiaárak emelkedése kapcsán úgy fogalmazott, hogy az még a koronavírus-járványnál is nagyobb kihívás elé állítja a szállodaipart, a Hunguest Hotel Erkelben is tapasztalják a költségek folyamatos emelkedését.

Mint mondta, a stratégiájuk szerint nem a vendégélményt rontó költségcsökkentés a megoldás, hanem a bevételek növelése.

– Természetesen a költséggazdálkodásunk feszes és fegyelmezett, de elkötelezettek vagyunk a legmagasabb minőség iránt, tapasztalataink szerint a mi vendégkörünk ezt igényli, és hajlandó is megfizetni, így a Hunguest Hotel Erkel üzemelése stabil és rentábilis maradhat a jelenlegi, rendkívül nehéz gazdasági helyzetben is.

A látogatószám kapcsán hangsúlyozta: több éve megfigyelhető trend, hogy a szezon már nem csak a klasszikus nyári hónapokat jelenti, így idén is rendkívül magas foglaltsággal üzemeltek még szeptemberben is, és az októberi hónap is kiemelkedő eredményeket hozott, aminek a legfőbb oka a városban és a térségben megrendezett szakmai rendezvények, fesztiválok.

– Novemberben és december első felében all inclusive ellátással várjuk vendégeinket, a megnövekedett árakat mi szolgáltatásaink tartalmának bővítésével és minőségének emelésével igyekszünk kompenzálni – fogalmazott Boros Zoltán. – A téli hónapokat illetően szintén biztató előrejelzéseink vannak, természetesen itt kiemelt figyelmet élvez a karácsonyt és a szilvesztert magába foglaló ünnepi időszak, amely már gyakorlatilag elkelt, az utolsó szobáinkat értékesítjük.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)