Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Százhuszonöt gyerkőcöt ajándékoztak meg

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. december 21. 13:00
Százhuszonöt gyerkőcöt ajándékoztak meg
Nehéz sorsú családoknak rendeztek karácsonyi ünnepséget

Gyermekek karácsonya címmel rendezett karácsonyi ünnepséget december 20-án az Erkel Ferenc Művelődési Központban a gyulai családsegítő központ és a baptista gyülekezet szeretetszolgálata. A rendezvényre olyan gyermekeket hívtak meg, akik nehéz sorsú családokban élnek.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A népes és vidám társaságot elsőként Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntötte. A városvezető elmondta, az ünnepségre, amelyet minden évben megszerveznek, idén százhuszonöt gyermeket hívtak meg, majd arról beszélt, hogy a legfontosabb, be nem csomagolható ajándékokat az élettől kapjuk. A szülők szeretete, a testvérek mosolya, kedvessége és a családi együttlétek ugyanis nem tehetők ajándékkosárba. A tisztségviselő megjegyezte: a legnagyobb ajándékok mellett a kisebbek is örömöt okoznak, ezért ezeket se nélkülözzük.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ő maga szaloncukrokat hozott az apróságoknak, ám a bonbonokat Pepe manóra bízta, azzal a kérelemmel, ossza majd szét azok között, akik jól viselkedtek, és megérdemlik. Görgényi Ernő ezt követően köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, a szervezőknek és a gyermekjóléti intézmény alkalmazottainak egész éves áldozatos munkájukért.

Az ünneplőket Kiss Szabolcs, a Gyula Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője is üdvözölte. Megemlítette, ő maga is volt a családsegítő munkatársa, így jól tudja, az ott dolgozóknak mindig az advent az év legfontosabb eseménye, hisz várakozással és örömmel telik számukra. Ilyenkor ők is adhattak egy picinyke boldogságot a csillogó szemű gyermekeknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Ahogyan meggyújtjuk az adventi gyertyákat, a fények a szívünkben is fellobbannak, és amiként közeledünk a karácsony felé, ezek a fények is egyre erőteljesebbek lesznek, egyre nagyobb melegséget és szeretetet árasztanak – hangsúlyozta Kiss Szabolcs. Az intézményvezető aláhúzta: nagyon fontos, hogy a karácsony arról is szóljon, mivel tudunk másokat megajándékozni.

Az ajándékcsomagok átadása előtt a békési Palánta Bábegyüttes, Pepe manó (Baracsi István) és Andor bohóc (Hurguly-Szabó György) nevettette meg a gyerkőcöket és kísérőiket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)