Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emelnek a két halálos áldozattal járó baleset okozója ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. december 11. 12:30
Vádat emelnek a két halálos áldozattal járó baleset okozója ellen
A Békés Megyei Főügyészség közleménye

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a 63 éves gyulai férfival szemben, aki áprilisban a Veszely csárdánál ütött el két idős asszonyt – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott április 19-én, a délelőtti órákban közlekedett egy tehergépkocsival a 44-es főúton. Gyula irányából haladt Békéscsaba felé a külső sávban, amikor a Veszely csárdánál egy 75 éves és egy 86 éves nő kezdte meg az áthaladást az úttesten.

Az úton nincs jelzőlámpa kihelyezve, valamint átkelőhely és terelősziget sem került kialakításra, a baleset helyszínétől mintegy 50 méterre gyalogos felüljáró ível át az úttest fölött. A vádlott nem a kellő figyelemmel közlekedett, ezért a külső forgalmi sáv közepén elütötte a sértetteket. A két idős asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egyikük a helyszínen, másikuk pedig a kórházban életét veszítette.

A balesetet okozó férfi megszegte a KRESZ azon bekezdésében foglaltakat, amely szerint a a vezetőnek fokozottan ügyelni kell az úttesten egyedül áthaladó, koruk miatt saját biztonságukra ügyelni felismerhetően nem képes személyek biztonságának megóvására.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amelyért akár 1–5 év szabadságvesztés is kiszabható. 

A járási ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült több mint 600 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)