Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Komplex műtrágyával

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2018. november 25. 07:00
Komplex műtrágyával
Készüljünk fel a fagyok ellen!

Képünk illusztráció

Forrás: Pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok! Lassan jönnek a zimankós napok. Mentsük, ami menthető, hiszen a kutak és a szivattyúk a fagyban tönkremehetnek!

A pázsitunkra és más áttelelő növényünkre a gazdaboltokban kapható magas káliumtartalmú komplex műtrágyát érdemes kiszórni. Természetesen az ilyen komplex műtrágyák minden növénynek hasznosak. A műtrágyázás eredményességét magunk is megvizsgálhatjuk egy kis játékkal. A pázsitunk területén egy sávot nem szórunk meg műtrágyával, és tavasszal látni fogjuk a különbséget.

Lassan a fák is lehullajtják a lombjukat. Ne hagyjuk a pázsitunkon! Az őszi, téli és kora tavaszi napsütéses időben a pázsitunk erősödik, szépen fejlődik, ha megfelelő napsütés éri. Az örökzöldek alatt számtalan helyen tapasztaltam, hogy többcentis repedés van a talajon. Nagyon fontos, hogy legalább pár liter vízzel ajándékozzuk meg őket, mert mire észrevesszük, hogy mennyire szomjasak, már késő lehet.

Aki teheti, a veteményeskertjét még ássa fel, ha lehet minél mélyebben! Fontos, hogy a vetemények alatt átfagyjon és átszellőzőn a talaj. Ezzel a talajműveléssel biztosítani tudjuk a talajban lévő biológiai egyensúly fenntartását.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)