Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Szent Miklós park rehabilitációja

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. november 05. 13:35
Elkezdődött a Szent Miklós park rehabilitációja
A felújítás első lépése az ivóvíz gerincvezeték cseréje lesz

Az ivóvíz gerincvezeték kicserélésével indul el a Szent Miklós park rehabilitációja – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Daróczi László, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetője november 5-én a helyszínen.

görgényi ernő és daróczi lászló

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy a gyógyhelyek komplex fejlesztését megcélzó pályázati kiíráson 1 milliárd forintot nyert a város, amely fejlesztési területen oszlik el: az egyik az Almásy-kastély mellékszárnya, amelyben gasztrotörténeti látványkonyhát, csemegetárat és báltermet alakítanak ki, a másik pedig a Szent Miklós park, amelynek ma indult el a rehabilitációja.

A felújítás első lépése az ivóvíz gerincvezeték kicserélése lesz, ugyanis szeretnék megelőzni, hogy a munkálatok elvégzése után, egy esetleges csőtörés miatt újra fel kelljen ásni a területet.

A polgármester hozzátette, hogy a vezetékek cseréje a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. saját beruházása – amely körülbelül három hétig fog tartani –, ha pedig ezzel végeznek, akkor még november hónapban elkezdődhet a pályázati projekt megvalósítása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megtudtuk, hogy a pályázati összegből 214,5 millió forintot fordítanak a park rehabilitációjára, amelyet 39,5 millió forint önerővel egészít ki az önkormányzat.

Daróczi László elmondta, hogy bizonyos értelemben „kapóra jött” számukra a beruházás, ugyanis városszerte sok azbesztcement cső van, amelyeket folyamatosan cserélnek korszerű csövekre. Kiemelte, hogy a Szent Miklós park területét lefedő összes csövet kicserélik a munka során.

Az ügyvezető hozzátette, hogy körülbelül harminc nap alatt cserélik ki a csöveket, ezt követően indul a pályázati tervek megvalósítása, így megújulnak a sétányok és a teljes zöldfelület, valamint egy öntözőrendszert is kialakítanak. A vezetékek cseréje 10 millió forintba kerül.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)