Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter
Szüreti mulatságot tartottak szeptember 28-án a németvárosi óvodában. A programon a gyerekek nemcsak szőlőt préselhettek, hanem őszi zöldségeket kóstolhattak, és kolbászfalatkákat lopkodhattak a készülő babgulyás hozzávalói közül.
Szilágyiné Solymosi Mária, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, a programmal a szórakoztatás mellett az a céljuk, hogy minél több dologgal megismertessék a gyerekeket a gyakorlatban is.
– Az apróságok minél többet tapasztalnak, annál többet tanulnak egy-egy ilyen alkalommal. Amikor szőlőt szemeznek, megismerik a gömb formát, látják, hogyan gurul, és persze a fantáziájuk is szárnyalni kezd. A leszemezett szőlőfürtöt ez alkalommal például fának kiáltották ki, és egy gyurmavázába tették – hangsúlyozta az intézmény vezetője.
– Kenyeret is sütünk, így láthatják, hogy a kenyér milyen alapanyagokból és hogyan készül. A szőlőpréselés során azt is megtudhatják, hogy egy-egy üdítőitalnak mi az alapanyaga. A közös főzés során megismerik az ízeket, és azt, hogy hogyan készül például egy leves. A kukoricacsuhéból babákat készítünk, ebben az óvó nénik is segítenek a legkisebbeknek – tette hozzá.
Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter







































