Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai alkotót is jelöltek a Magyar Formatervezési Díjra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. szeptember 24. 16:00
Gyulai alkotót is jelöltek a Magyar Formatervezési Díjra
A kitüntetéseket a Design Hét Budapest keretében adják át

Több mint száz alkotás közül választotta ki a második fordulóban a Magyar Formatervezési Díj zsűrije az elismerésre érdemeseket. Értesüléseink szerint a jelöltek között gyulai alkotó is van, kiléte azonban még nem publikus.

több mint száz alkotás közül választották ki a legkiválóbbakat

Fotó: Mohai Balázs/Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Az idén 39. alkalommal meghirdetett Magyar Formatervezési Díj pályázat beadási határidejét követően két előválogatást tartottak. Míg az első fordulóba csak fotódokumentációt és írásos anyagokat kellett beküldeniük a jelentkezőknek, a másodikban már prototípusok, kész termékek, modellek segítették a bizottság munkáját a rangsorolásban, a díjak odaítélésében.

A legkiválóbbakat végül több mint száz alkotás közül választotta ki a Bachmann Bálint Ybl-díjas építész, egyetemi tanár vezette bizottság, amelynek munkájában elnökhelyettesként Németh Edit adjunktus vett részt. Értékelésükben a termék formai minőségét, újszerűségét, eredetiségét, versenyképességét, a kivitelezés minőségét (a diák- és tervkategória kivételével), felhasználóbarát kialakítását és fenntarthatóságát, vagyis a környezetbarát szempontok érvényesülését vették figyelembe.

 

 

Fotó: Mohai Balázs/Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

A Magyar Formatervezési Díjat idén is négy kategóriában ítélik oda: termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által finanszírozott elismerések egyik fő célja, hogy bemutassák azt az erős gazdasági potenciált, amit a kreatív ipar nyújtani képes. Ugyanekkor az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kulturális és Oktatási Államtitkársága és a Magyar Formatervezési Tanács által felajánlott különdíjakat, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának szellemi vagyon diagnózis szolgáltatás különdíját is kiosztják.

A kitüntetettekről és a kiállítási jogot nyert alkotásokról a Design Hét Budapest keretében értesülhet majd a szélesebb közönség, a jelöltek neve is csak ekkor válik publikussá. A fejleményekről az október 4-i zártkörű díjátadó gála után tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

 

Fotó: Mohai Balázs/Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)