Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Döntetlennel kezdett a Turek-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. szeptember 24. 15:30
Döntetlennel kezdett a Turek-csapat
Gyulai SE–HC Szarvas 28-28 (16-17)

A Békés megyei kézilabda-bajnokság nyitófordulójában a Gyulai SE csapata a HC Szarvas együttesét fogadta szeptember 23-án. A Turek Tamás vezette fürdővárosiak a minibajnokságnak is beillő szezon első mérkőzésén alaposan megmutatták erejüket.

Megharcoltak a döntetlenért a hazai csapat tagjai

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulai SE: Veres Zsolt, Földesi Bertalan, Lapis Péter, Kun Miklós 2, Makay Sándor 12, Szabó Bence, Képíró Bence, Jánk Balázs 6, Tóth Szabolcs Tamás 2 és Mészáros György 6. Vezetőedző: Turek Tamás.

A megerősödött hazai gárda kezdte jobban a mérkőzést, alaposan ráijesztve ezzel a vendégegyüttesre. Az első félidő elején rendre betalált a Makay Sándor által repített gyulai csapat, ebben a periódusban egy-két góllal el is húzott a riválisától. A kapusposzton is rendkívül megerősödött fürdővárosiak csak az utolsó percekben engedték ki kezükből a vezetést. A kreatív kézilabdát játszó „várvárosi” alakulat hatékonyabb védekezéssel már az első játékrészben lezárhatták volna a derbit.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második félidőben már kezdett elfáradni a Gyulai SE együttese, amit ki is használtak a szarvasi csapat tagjai. Turek Tamás a csapat forgatásával próbálta pihenőhöz juttatni játékosait, ami nem volt könnyű, hiszen a vezetőedzőnek eközben a felmerülő hibákra is megfelelő taktikai változtatásokat kellett találnia. A rövid hazai kispad miatt a támadójáték meggyengült, így a vendégegyüttes egyre jobban elhúzott, ám a mérkőzés utolsó tíz percére feltámadt a gyulai gárda.

A Turek-csapatnak az utolsó erőtartalékokat felhasználva sikerült ledolgoznia háromgólos hátrányát, így egy igazán parázs végjáték következhetett. Az utolsó percben két remek alkalom is adódott a gyulaiak előtt, de nem tudtak élni a felkínálkozó lehetőséggel. A visszatámadásokat sikeresen semlegesítő pályaválasztók végül sikeresen megőrizték a döntetlent, ami igencsak nagy fegyverténynek számít.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Bizonyára hosszasan lehetne sorolni az okokat, hogy miért nem tudtuk uralni a mérkőzést. Leegyszerűsítve a dolgokat: az első félidőben a védekezésünk volt puha, a második játékrészben pedig a fáradtságnak köszönhetően a támadójátékunk nem volt kellően kreatív. A végjáték alakulhatott volna szerencsésebben is, de rosszabbul is járhattunk volna, így tudnunk kell örülni az egy pontnak is – nyilatkozta Turek Tamás.

A Gyulai SE csapata a következő fordulóban a Kondorosi KK együtteséhez látogat.

GYULAI HÍRLAP • 2018. szeptember 24. 15:30
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)