Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb járdaszakasz újult meg az Eötvös Loránd utcában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. szeptember 13. 15:45
Újabb járdaszakasz újult meg az Eötvös Loránd utcában
Egy megállapodásnak köszönhetően a felújítás nem került semmibe az önkormányzatnak

A törökzugi és belvárosi városrészt összekötő Eötvös Loránd utca újabb szakasza újult meg – erről tartott sajtótájékoztatót Kónya István alpolgármester szeptember 13-án. A járda 215 négyzetméteren kapott díszburkolatot, és új zöldfelületeket alakítottak ki, amelyeket szegélykövek öveznek. Mindez egy korábbi megállapodás értelmében semmibe sem került az önkormányzatnak.

kónya istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kónya István kiemelte, hogy a gazdaságfejlesztési programban elsősorban azoknak a járdáknak a felújítását szorgalmazták, amelyeken jelentős a gyalogosforgalom, az Eötvös Loránd utca legutóbb felújított része pedig egy ilyen szakasz. A megújult rész mellett található a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, amelyet nap mint nap számtalan gyermek és szülő keres fel.

Az alpolgármester elmondta, hogy a beruházás folytatása a tavaly elkezdett Eötvös utcai járdafelújításnak, amely során másfél méteres szélességben építettek díszburkolatos járdát. Hangsúlyozta, hogy a nemrégiben lezárult felújítás során is díszburkolatot fektettek le, valamint hozzátette, hogy az önkormányzatnak nem került semmibe a munkálatok elvégzése.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megtudtuk, hogy tavaly a városvezetés megengedte a UPC Magyarország szolgáltatónak, hogy a díszburkolat alatt vezethesse el a védőcsöveket a házak felé. Az önkormányzat azt kérte cserébe, hogy a művészeti iskola előtti szakaszt ők újítassák fel, lehetőség szerint gyulai vállalkozóval. Ez meg is történt: a munkálatokat a fürdővárosi Gyula-Táv Bt. végezte el.

A felújítás során – a korábbiaknál sokkal nagyobb – zöldfelületeket is kialakítottak az iskola előtt – tette hozzá Kónya István. Mint mondta, ezekbe elsősorban kúszónövényeket szeretnének ültetni, lehetőleg még az ősszel.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)