Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kulturális Örökség Napjai Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2018. szeptember 08. 11:28
Kulturális Örökség Napjai Gyulán
Szeptember 15-én és 16-án több kiállítóhely és fontos épület lesz ingyen látogatható

Az Erkel Ferenc Emlékház is a helyszínek között van 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Idén is csatlakozik Gyula a Kulturális Örökség Napjai rendezvénysorozathoz. Szeptember 15–16-án, szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között több kiállítóhely és fontos épület lesz ingyen látogatható, hogy az érdeklődők élményszerűen ismerhessék meg a fürdőváros épített és régészeti örökségét.

Gyulán az Almásy-kastély időszaki tárlatát, azaz a 150 éves Erkel Ferenc Múzeumot bemutató kiállítást, a kastély Török tornyát, az Erkel Ferenc Emlékház tantermét, a Szent Miklós parkban található egykori alispáni lakot, a Béke sugárúti evangélikus templomot és a Petőfi téri református templomot nyitják meg a látogatók előtt. A vendégek az eddig nem vagy csupán kevésbé ismert látványosságokkal ismerkedhetnek meg.

Az Almásy-kastély időszaki tárlata, az Erkel Ferenc Emlékház tanterme és az alispáni lak mindkét napon nyitvatartási időben, 10 és 18 óra között lesz térítésmentesen látogatható. A Béke sugárúti evangélikus templom szombaton és vasárnap 10 és 16 óra között, a Petőfi téri református templom 10 és 18 óra között lesz nyitva az érdeklődők előtt. Utóbbiban vasárnap 10 órától istentiszteletet tartanak, továbbá egy átfogó kiállítási anyag és az épület történeti bemutatását is tervezik. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)