Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Háromnapos oviolimpiát szerveznek Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. augusztus 27. 17:13
Háromnapos oviolimpiát szerveznek Gyulán
Szakmai értekezletet tartottak a fürdővárosi óvódapedagógusok

Képünk az idei Kicsik nagy olimpiáján készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Tanévzáró-tanévnyitó értekezletet tartott Gyula Város Egyesített Óvodája augusztus 27-én. Az eseményre a helyi óvodapedagógusok kaptak meghívást.

A jelenlévők munkáját Görgényi Ernő polgármester köszönte meg. A városvezető az országos óvodai nevelési alapprogram változásairól beszélt, kiemelve az egészséges életmódra, táplálkozásra való nevelés, a nemzeti identitástudat és a keresztény kulturális értékek megismerésének a jelentőségét.
 
A korábbi nevelési évről Becseiné Lock Gabriella intézményvezető beszélt, aki elmondta: tavaly Gyula városában is bevezették a DIFER-mérést. A képességmérő eszközzel az óvodások fejlettségi szintjét lehet összevetni.
 
– Az eredmények alapján két terület fejlesztése szükséges. Az egyik az írásmozgás-koordináció, amelyre a következő évben igyekszünk majd nagy hangsúlyt fektetni. E téma köré építjük majd a nevelési értekezleteinket, amelyekre elismert szakembereket hívunk majd. Mindezeken túl egy új módszertani anyaggal is megismerkedünk – fejtette ki az intézményvezető. Hozzátette: az ének-zenei fejlesztésre is nagyobb hangsúly kerül a jövőben. 
 
– A ritmusérzék, a dallamérzék, a finommozgás, a nagymozgás fejlesztése az, ami hangsúlyos lesz a következő időszakban. Mindezeken túl az óvodapedagógusok szakmai továbbképzése is nagyon fontos, hiszen a szakmai kompetenciákat folyamatosan fejleszteni kell – emelte ki.
 
Az eseményen kiderült: tavaly a helyi gyerekek körében útjára indítottak egy Digitális okosjáték elnevezésű programot, amely sikeresnek bizonyult, így folytatni szeretnék. A törökzugi óvodában megkezdett Sportmanó program szintén folytatódik jövőre. 
 
Az intézményvezető elmondta, a Kicsik nagy olimpiája, amely hat éves múltra tekint vissza, idén megváltozik: háromnapos oviolimpiává alakul, amelyre a szülőket és a társintézmények dolgozóit, gyermekeit is várják majd. 
 
Az idei év fontos változása lesz az is, hogy a digitális eszközök óvodáskori használatára még erőteljesebben igyekeznek majd felhívni a szülők figyelmét. Ehhez kapcsolódóan előadásokat szerveznek, amelyeket a tervek szerint a helyi művelődési házban tartanak meg.
 
– Fontos hogy tisztában legyünk azzal, milyen hatással vannak az okostelefonok, a számítógépek és az internet a gyermekek személyiségfejlődésére. E témában szeretnénk minél több előadót meghívni – részletezte.
 
A folytatásban a jubileumi jutalomban részesült dolgozókat köszöntötték: Petrovszki Eszter, Mészáros Katalin, Szabóné Arató Klára és Tölcsér Sándorné kaptak elismerést.
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)