Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 1150 méteren újul meg a Nagyváradi út és Kiss Ernő utca közötti járdaszakasz

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. augusztus 15. 13:45
1150 méteren újul meg a Nagyváradi út és Kiss Ernő utca közötti járdaszakasz
A gyulai önkormányzat 30 millió forint pályázati támogatást nyert a beruházásra

Harmincmillió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el Gyula Város Önkormányzata, amelyet járdafelújításokra költhet el a város – erről tartott sajtótájékoztatót augusztus 15-én Görgényi Ernő polgármester, Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek, Kovács József országgyűlési képviselő és Kiss Szabolcs képviselő a Csókos úton.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Kovács József elmondta, hogy a helyi önkormányzatokért felelős miniszter és az államháztartásért felelős miniszter közösen hirdettek pályázatot az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. Gyula Város Önkormányzata sikerrel pályázott, 30 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a tíz egyéni választókörzet képviselői mindig hasonló célokra fordítják a körzeti karbantartási keretüket: járdák és utak felújítására, kisebb-nagyobb javításokra, így a belterületi utak és járdák megújítását célzó pályázattal elnyert összeg segíti ezeket a törekvéseket.

Görgényi Ernő elmondta, hogy 2018-ban az összes választókörzetben építenek járdákat, a most elnyert összegen felül, önerőből. Összesen több mint 2000 négyzetméternyi járda újul meg a városban, amely mintegy két kilométer hosszúságú szakaszt jelent, bruttó 33 millió forintnyi összköltségből.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A városvezető elmondta, hogy a pályázat által elnyert összeget olyan munkálatokra fordítják, amelyeket egy etap alatt nem tudnának elvégezni. Az egyik ilyen beruházás a Halácsy utca–Madách utca–Csókos út közötti szakaszon, a Nagyváradi úttól a Kiss Ernő utcáig tartó 1150 méteres szakaszon valósul meg, a jelenlegi megsüllyedt, elöregedett járdát elbontják, a helyére pedig 1,2 méter széles betonburkolatú járdát építenek 24,5 millió forintból.

A másik kiemelt terület a Mátyás király utca–Diófa utca–Szent László utca közötti szakasz lesz, ahol 550 méter hosszan építenek betonburkolatú járdát összesen több mint 12 millió forintból.

A polgármester hozzátette, hogy a pályázathoz 6,5 millió forint önkormányzati önerőt kell biztosítani.

Nap mint nap sokan járnak gyalogosan Törökzugból és Ajtósfalváról a vasútállomás felé, így különösen fontos a járdafelújítás – hangsúlyozta Kónya István, aki elmondta, hogy a saját körzetében az Erdélyi Sándor utca járdájának két szakasza is elkészült nemrégiben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Alt Norbert kiemelte, hogy a saját körzetében zajló járdarekonstrukciós program fő célja az, hogy a főutak melletti járdákat teljes mértékben felújítsák. Az elmúlt években elkészült a Sarkadi út egyik oldalán teljes hosszában a járda, tavaly pedig a Dobozi úton kezdődtek el a munkálatok, amelyeket idén is folytatnak, és a Vasút utcán is felújítás kezdődik még az év vége előtt.

Utolsóként Kiss Szabolcs számolt be a saját körzetét érintő fejlesztésekről, ő szintén örömét fejezte ki a nyertes pályázat miatt, hiszen a Csókos úti járda kapcsolódik a 2017-ben elkezdett Nagyváradi úti felújításokhoz. Elmondta, hogy ennek a következő állomása a Sittye utca és a Bihari utca közötti szakasz lesz, valamint az Akácos úton is új járdát alakítanak majd ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)