Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Shakespeare workshop a fürdővárosban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fodor GyörgyKULTÚRA • 2018. augusztus 11. 19:05
Shakespeare workshop a fürdővárosban
Idén is műhelymunkára várta a fiatalokat a Gyulai Várszínház

 

 

A Shakespeare Fesztiválhoz évek óta kapcsolódik egy diákok számára meghirdetett műhelymunka, azaz workshop. Az idén is két tematikus egységre osztották az egyhetes programot.

Egyfelől a fesztivál alatt látott előadásokat beszélték át Nagy Andrásnak, a Pannon Egyetem docensének a vezetésével, másfelől Kovács Vanda színművésznő irányításával létrehoztak egy 15-20 perces bemutatót. Ebben nyújtott segítséget Demeter Katalin (az Eötvös József Gimnázium visszajáró, lelkes drámapedagógusa), Balogh Norbert (a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium színházi vetélkedőkben otthonosan mozgó magyartanára) és Dávid Péter (a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium műértő magyartanára).

 

 

 

Az idei workshopra a produkciót több ismert alkotás szövegéből állították össze. Mivel az évad Shakespeare Fesztiváljának a Hamlet volt a vezérdarabja, a diákdarab központi része is a Hamlet sírásójelenete volt, amely köré – a haláltánc témaköréhez illesztve – Arany János Hídavatásának, Madách Imre Az ember tragédiájának és Kahlil Gibran A próféta című művének szövegrészleteit használták fel.

A műhelymunkára idén mindössze öt nap állt a rendelkezésre, azaz az olvasópróbától a helyszínválasztáson és szövegtanuláson át a bemutatóig nagyon feszes volt a tempó, ám a végére a darab összeállt, és az előadás mindenkinek maradandó élményt nyújtott.

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)