Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Foglalj asztalt a Minden Magyarok Borai estre!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2018. augusztus 02. 16:22
Foglalj asztalt a Minden Magyarok Borai estre!
A programon a Szerémség borait ismerhetik meg az érdeklődők

Képünk a tavalyi boresten készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A vajdasági Szerémség borait ismerhetik meg az érdeklődők augusztus 16-án a Minden Magyarok Borai esten, a várnál. A 20 órakor kezdődő programra előzetesen asztal foglalható – írta a Gyulakult.hu.

A programot második alkalommal rendezik meg a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja keretében. A Szerémségről, amely Mátyás király idején a magyar borászat központja volt, Maurer Oszkár és Sagmeister Ernő tartanak kóstolóval egybekötött előadást. A borest házigazdája Ambrus Lajos József Attila-díjas író lesz.

Maurer Oszkár a Külhoni Magyar Borászok Egyesületének elnöke, családja négy generáció óta foglalkozik bortermeléssel 15 hektáron. Sagmeister Ernő építészből lett borász, jelenleg hat hektár termőterületet művel. Bár ősei közül többen foglalkoztak borászkodással, ő csak a 90-es években kapott kedvet hozzá.

A gyulai születésű Ambrus Lajos 1983-ban került az Életünk című laphoz, amelynek 1987–1994 között főszerkesztő-helyettese volt. 1994 óta a Kortárs folyóirat esszé- és prózarovatának vezetője, 2010-től főszerkesztője – ismerteti az oldal.

Asztalt foglalni a var@gyulakult.hu e-mail-címen, a 06-66-650-218-as telefonszámon vagy személyesen az Almásy-kastély ajándékboltjában lehet. Jegyek a rendezvény estéjén a helyszínen válthatók. A belépő 5000 forintba kerül.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)