Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lazulós nyári vasárnap

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. július 28. 19:14
Lazulós nyári vasárnap
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főként a Dunától keletre alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északnyugati része fölött ciklon örvénylik, amelynek hatására Izlandtól a Brit-szigeteken át egészen Franciaországig sok a felhő, és elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső. Ugyanakkor a Pireneusi-, és a Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. Arrafelé a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Közép- és Dél-Európa időjárását sekély ciklonális mező alakítja, az itt lévő nedves, labilis levegő miatt gyakran erősebben megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok alakulnak ki. Szárazföldünk nagy részén meleg, nyári az idő, a hőmérséklet csúcsértéke általában 27 és 36 fok között változik, ennél hűvösebb csak a tartósabban felhős, esős tájakon van. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte váltakozó nedvességtartalmú, labilis légállapotú, majd kissé szárazabb levegő érkezik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzetből több helyen alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. Éjszaka fokozatosan csökken a felhőzet, reggelre a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, főként a Dunától keletre alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap napközben megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között alakul.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)