Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nincs egyetértés a lakók között a Vértanúk útjára tervezett parkoló témájában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. július 11. 14:15
Nincs egyetértés a lakók között a Vértanúk útjára tervezett parkoló témájában
A terveket lakossági fórum keretében mutatták be

A Vértanúk útjára tervezett parkolóról tartottak lakossági fórumot július 10-én az Erkel Ferenc Zeneiskolában, ahol Görgényi Ernő polgármester, Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője, valamint Serfőző Tamás és Veres András ismertették a terveket.

a terveket fórum keretében ismertették

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő elmondta, hogy városszerte vannak parkolási problémák, de mindenhol igyekeznek megfelelő válaszokat adni. Ez a legtöbb esetben a parkolóépítés. Mint kifejtette, a Vértanúk útján felmerült problémákkal is foglalkoznak egy ideje, a tervek is elkészültek, de mindenképpen szerettek volna az ott lakókkal egyeztetni, mielőtt véglegesítik az elképzeléseket.

A terveket Molnár Csaba mutatta be: megtudtuk, hogy a Vértanúk útja 2. és 4. szám alatti lakótömbökből jelezték többen, hogy a parkolás nem megoldott. A tömbök mögött egy tizennyolc férőhelyes, az útra merőleges parkolót terveztek, az első ütemben ezekből tizenkettőt építenének meg.

A mérnöki osztály vezetője hozzátette, hogy a parkoló felosztásának tervezésénél figyelembe vették az ott található fákat is, így fakivágással nem járnának a munkálatok, a jelenlegi közvilágítást pedig áthelyeznék. A lakótömbök mögötti járdát K szegéllyel választanák el, hogy az autók ne tudjanak oda parkolni.

A tömbök lakói között nem volt egyetértés a beruházást illetően, többen értelmetlennek találják a parkolóépítést, és szorgalmazták, hogy az erre szánt pénzt másra költse el a városvezetés. A lakosok egy része – túlnyomórészt az idősek – félti a fákat és a tömböknél található kis parkot, valamint felvetették, hogy az állandó benzingőz miatt nem fognak tudni szellőztetni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A fórumon jelen lévő fiatalok egyöntetűen támogatták a parkoló ötletét: elhangzott, hogy ez egy értéknövelő beruházás, amely miatt köszönetet kellene mondani, és csak azoknak felesleges, akik nem járnak autóval, esetleg nincs gyerekük. A park állapotáról is más véleménnyel voltak: kiderült, hogy a leggyakrabban hajléktalanok használják, akik szemetet és ürüléket hagynak maguk után.

Egy másik kérdésre reagálva Görgényi Ernő elmondta, hogy a lakók érdekében fizetős övezetté kell nyilvánítani a parkolót, ha egyszer elkészül, de a tömb lakásainak tulajdonosai és bérlői kedvezményesen vehetnek éves bérletet, amely mindössze 1500 forint.

A generációs szakadék és az eltérő vélemények miatt nem született döntés a fórum keretein belül, ezért a polgármester azt mondta, hogy lenyilatkoztatják az ingatlanok tulajdonosait a közeljövőben a témáról. Ha a többség szeretné a parkolót, akkor mindenképpen elkészül.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)