Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két aranycsillagos minősítést kapott a Gyulai kézműves vékonykolbász Brüsszelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. július 10. 13:05
Két aranycsillagos minősítést kapott a Gyulai kézműves vékonykolbász Brüsszelben
A Gyulahús Kft. sorozatban negyedszer érdemelte ki a belga szervezet elismerését

Két aranycsillagos minősítéssel tért haza Brüsszelből a Gyulai kézműves vékonykolbász – erről tartott sajtótájékoztatót Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője és Görgényi Ernő polgármester július 10-én, a cég székhelyének tárgyalótermében.

bíró antalgörgényi ernő és daka zsolt

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A Gyulahús Kft. ismét fontos nemzetközi sikert ért el – kezdte Daka Zsolt. – A brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet két aranycsillagos elismerésben részesítette a Gyulai Kézműves Vékonykolbászt.

A szervezetről érdemes tudni, hogy ők az egyetlenek a világon, akik vakteszttel minősítik a termékeket. A bírák a tizenhat legnevesebb, legrangosabb európai kulináris és sommelier szervezetből kerülnek ki. A bírálat során a termékek ízét, illatát, megjelenését és összbenyomását értékelik.

– Ez a díj nem csupán fontos szakmai elismerés számunkra, hanem meggyőződésünk, hogy az export törekvéseinket is nagyban tudja segíteni, ugyanis a nyugat-európai fogyasztók jól ismerik a díjat és azt a logót, amely a termékek csomagolásán van.

Görgényi Ernő gratulált az elismeréshez, amelyet sorozatban negyedik alkalommal kapott meg egy Gyulahús Kft. által készített termék. A polgármester hangsúlyozta azt a kemény munkát, az elmúlt évek tudatos termék- és minőségfejlesztési munkáját, amely a díjazáshoz vezetett.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A városvezető kiemelte, hogy a történelem miatt is fontosak ezek az aranycsillagok, hiszen a Gyulai Kolbász legismertebb sikerei Brüsszelhez kötődnek: 1910-ben Balog József kapott ott aranyérmet, 1935-ben pedig Stéberl András aranydiplomát a belga fővárosban.

– Mind hazánkban, mind a nemzetközi piacokon folyamatos a szakmai elismerés, amely a minőségpolitikát dicséri, emellett pedig nagy öröm számunkra, hogy gazdaságilag is sikeres és eredményes a cég – mondta Görgényi Ernő.

A díjnyertes terméket Bíró Antal mutatta be: megtudtuk, hogy a kézműves kolbász egy klasszikus kolbászkészítmény, 28-36 centiméter hosszúságúra töltött, 6-8 milliméteres szemcsézettségű paprikás kolbász.

A kézműves termékekre külön előállítási előírások vonatkoznak: a feldolgozás folyamán dominálnia kell a kézműves tevékenységnek. A kézzel történő pározást követően bükkfán füstölik a kolbászt, majd következik az érlelés, amely során összeérnek az ízek a termékben.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)