Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A koraszülött-mentőautó egyéves születésnapját ünnepelték Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 30. 13:25
A koraszülött-mentőautó egyéves születésnapját ünnepelték Gyulán
Számos programmal várták a családokat az első Kora Picnik rendezvényen

A támogatók mellett minden fürdővárosit várt a Kora Picnik elnevezésű rendezvényére a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány csapata június 30-án. Az Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában megrendezett eseményen születésnapi tortával is készültek a szervezők, amellyel az egy éve megvásárolt koraszülött-mentőautót ünnepelték.

számos programmal várták a családokat

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Krisztován Anikó, a program szervezőinek képviseletében lapunknak elmondta, hogy miért tartották fontosnak megszervezni a városi pikniket:

– Az volt a cél, hogy szervezzünk egy programot azoknak a családoknak, akikkel az elmúlt fél év során kapcsolatba léptünk, így ezek a családok egymást megismerve közösséget alkothatnak a megyében – emelte ki a Gyulai Koramentorház vezetőhelyettese. 

A szombat délelőtti napsütésben a park területére Izgő-mozgó tornát szerveztek, amin konduktori vezetéssel a gyermekek kipróbálhatták a Gyulai Koramentorházban is elérhető ovitornát. Emellett volt arcfestés és Andor bohóc is különlegesebbnél különlegesebb lufikreációkat készített a legkisebbeknek.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány által korábban vásárolt mentőautót is kiállították a programon, így az minden látogató és korábbi támogató számára megtekinthető volt. A fotósarokban profi fotós készített képeket a gyermekekről, és az apróságokról – ha engedték – kézlenyomatokkal készült dekorációt is csinálhattak szüleik a délelőtti pikniken.

Az esemény reggelén elsőként Alt Norbert alpolgármester üdvözölte megjelenteket, aki a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány alapítójaként elmondta: tavaly szeptemberre készült el a megvásárolt mentőautó. 

– Nem egészen egy év alatt gyűlt össze a mentőautó megvásárlásához szükséges összeg, amellyel kapcsolatban most is engedélyezési eljárások zajlanak. Az elmúlt évben a mentőautó eszközállományát bővítettük, beszereztük azokat az életmentő gépeket, amelyek szükségesek – ismertette Alt Norbert, majd kijelentette: az alapítvány munkája a jövőben sem áll meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Ezek után dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke köszöntötte a park látogatóit és köszönte meg minden támogatónak az adományokat.

A folytatásban Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója jelentette be, hogy a szervező alapítvánnyal hosszú távú támogatási megállapodást kötöttek, amelynek keretében egy tavalyi évben szervezetthez hasonló jótékonysági futóversenyt szerveznek. 

– Szeretnénk, hogy mindenki személyesen hozzájárulhasson ahhoz, hogy az alapítvány működjön, így az idei futóversenyünkön belül a cégek futóversenyét is megrendezzük, aminek eredménye a jótékonykodás, díja pedig egy vándorserleg lesz – ismertette a támogatók képviselője.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója a program folytatásában üdvözölt minden megjelentet, majd a már kiképzett mentorok számára adta át a névre szóló tanúsítványokat.

A köszöntők után a Beszélő kezek csapatának előadásával folytatódott a program: a kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola diákjai a jelnyelv eszközeivel adtak elő ismert dalokat. Ezek után közös piknik kezdődött a parkban majd a Calliope Színjátszó Kör tagjai adtak elő hangulatos életképeket a program látogatóinak, majd ringató foglalkozás kezdődött a legkisebbeknek, végül a születésnapi tortát is felvágtak, amiből minden megjelent kapott egy-egy szeletet a koraszülött mentőautó egy éves születésnapján.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)