Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dél-békési dinnyéket is kóstolhatunk a Körös-völgyi Sokadalmon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2018. június 29. 19:35
Dél-békési dinnyéket is kóstolhatunk a Körös-völgyi Sokadalmon
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a megyei dinnyetermesztőket népszerűsíti a fesztiválon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zöldség- és gyümölcsfogyasztást ösztönző kampányának keretében vett részt a XIX. Körös-völgyi Sokadalmon, ahol a megyéből származó dinnyéket kóstoltattak a járókelőkkel. A részletekről Kulcsár László, a kamara megyei elnöke számolt be nekünk.

kapós volt a dél-békési dinnye

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara promóciós kóstoltatást tart – mondta Kulcsár László a vár előtt felállított stand mellett. – A célunk az, hogy népszerűsítsük a dél-békési dinnyét, hiszen a megyénkben kiváló gyümölcstermelő gazdák vannak.

A kamara megyei elnöke kiemelte, hogy egyben szeretnék növelni a fogyasztást is, ugyanis rászorulnak a népszerűsítésre a termelők: a külföldről beérkező kínálat nincs jó hatással a termelésre, valamint a jövedelmezőséget is rontja, ha nem tudják megfelelő áron eladni az árujukat.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kulcsár László hozzátette, hogy az is előfordult már, hogy az önköltséget is alig fedezte az eladott gyümölcsökből származó jövedelem. Erről idén egyelőre nincs szó, de a felvásárlási ár így is alacsony, ami a korai érésnek és az ehhez köthető korai piacra kerülésnek tudható be.

A standnál Prohászka Béla mesterszakács vezetésével többek között Kónya István alpolgármester és Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója is kínálta a görög- és sárgadinnyéket az arra járóknak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)