Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyakorlattal készültek az éles helyzetekre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. június 28. 13:00
Gyakorlattal készültek az éles helyzetekre
Rendőrségi hírek Békés megyéből

A tűzesetek helyszíni vizsgálatát végző tűzoltók és rendőrök gyakorlatoztak június 26-án, Békéscsabán. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett szakmai program célja az elméleti ismeretek bővítése, tapasztalatszerzés és készségfejlesztés volt.

 

Forrás: Police.hu

A rendőrség részéről azok a bűnügyi területen szolgálatot teljesítő rendőrök vettek részt a gyakorlaton, akik éles helyzetekben is végzik a helyszíni szemléket. A tűz után megmaradt nyomokból, elváltozásokból kell következtetniük arra, hogy történt-e bűncselekmény. Amennyiben igen, minden olyan részletet rögzíteniük kell, amely segítheti a gyanúsított azonosítását, elfogását és a büntetőeljárásban bizonyítékul szolgálhat.

 

 

Forrás: Police.hu

A gyakorlatot egy Békéscsaba külterületén lévő tanyában tartották, ahol életszerűen alakították ki a helyszínt. A tanyaépület garázsában álló autó kigyulladt és a tűz átterjedt a lakóépületre. A tűzoltók és a rendőrök ugyanolyan pontossággal vizsgálták át a helyszínt, mint egy éles riasztást, tűzoltást követő szemlén. A szakmai program zárásaként a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon június 27-én értekezletet tartottak.

 

 

Forrás: Police.hu

A tanácskozáson a két szervezet vezetői, valamint a gyakorlat résztvevői megosztották egymással a vizsgálatoknál alkalmazott módszerekre, eszközökre vonatkozó tapasztalataikat. Emellett a szakmai munka minőségének szinten tartása, illetve fokozása érdekében további együttműködésükről biztosították egymást.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)