Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pénteken kezdődik a XIX. Körös-völgyi Sokadalom

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. június 27. 13:35
Pénteken kezdődik a XIX. Körös-völgyi Sokadalom
Néptánccal, főzőversennyel és kismesterség-bemutatóval várják az érdeklődőket

Hamarosan kezdődik a XIX. Körös-völgyi Sokadalom – erről tartott sajtótájékoztatót szerdán Görgényi Ernő polgármester, Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Hegedűsné Farkas Lilla, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület elnöke és Mlinár Pál, a Balassi Táncegyüttes Működtetésére Alapítvány művészeti vezetője a gyulai Rondella teraszon. A háromnapos esemény június 29-én, pénteken indul.

Pál MiklósnéGörgényi Ernő és Mlinár Pál

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Görgényi Ernő kiemelte: megtiszteltetés a város számára, hogy ilyen hosszú ideje nálunk szervezik meg a színvonalas programot. 

– Idén tizenkilencedik alkalommal szervezzük meg ezt a rendezvényt. A millennium évében országszerte indultak fesztiválok hasonló tematikával, ám egyedül Békés megyében maradt meg az esemény. Ez a rendezvény az értékekről és a valói népművészetről szól, itt megjelenni elismerést és rangot jelent a népi mesterségek világában. Gyulán az év során öt ingyenes nagy rendezvény van, ez az egyik közülük. Az igazi gyulai nyár kezdetének egyik beharagozója ez a hétvége – hangsúlyozta a polgármester. 

A folytatásban Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke elmondta: az esemény sikerének titka az az összefogás, amelyet a szervezők évről évre megvalósítanak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Jóleső érzés, hogy év elején a Gyulára látogatók közül sokan érdeklődnek arról, hogy mikor lesz a rendezvényünk, mert akkora időzítik az utazásukat. Emellett az is fontos, hogy a helyi szállásadók is szívesen népszerűsítik a Körös-völgyi Sokadalmat. A rendezvény szerkezete idén sem változik. Fő célunk, hogy egy határainkon túlnyúló találkozót rendezzünk néptáncosokkal, mesemondókkal, kézművesekkel – fogalmazott a program szervezője. 

Mlinár Pál, a Balassi Táncegyüttes Működtetésére Alapítvány művészeti vezetője azt emelte ki, hogy a programsorozatot annak idején Novák Ferenc ötlete nyomán valósították meg. 

Hegedűsné Farkas Lilla, a Békés Megyei Néptáncosok Szövetsége Közhasznú Egyesület elnöke a programok sorát részletezte. Kiderült: a három napon a szervezők szándékai szerint három különböző rendezvény valósul meg. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

– Az első napon, pénteken a Xll. Országos Gyermektánc Fesztivált hozzuk el a Határ Menti Összművészeti Fesztivállal egyetemben, amely egész hétvégén a program része lesz. A gyermektáncfesztiválon hét gyermekcsoport mutatkozik be. Szombaton a Békés megyei táncosok lépnek színpadra, és vetélkedővel, valamint a helyi táncosok bemutatásával várjuk a látogatókat. Mindezek mellett egy Gaál László-emlékműsorral is készülünk elhunyt kollégánk emlékére. Ami újdonság, hogy idén három népi zenekar is bemutatkozik a programon – részletezte.

A népművészeti fesztivál részletes programja itt érhető el. 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)