Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Primissima díjat idén Szegedi Réka Panna vehette át

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. június 12. 17:45
A Gyulai Primissima díjat idén Szegedi Réka Panna vehette át
A fürdőváros legkiválóbb diákjait köszöntötték a polgármesteri hivatalban

Szegedi Réka Panna és Görgényi Ernő 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Gyula város legkiválóbb diákjait köszöntötték június 12-én a polgármesteri hivatal dísztermében. A kora délutáni eseményre a díjazottak és tanáraik is meghívást kaptak.
 
Görgényi Ernő polgármester köszöntőjében Pablo Picasso életútját ismertetve kiemelte: mindannyian tehetségesek vagyunk valamiben, és pedagógusaink, szüleink feladata hagyni, támogatni, hogy ez a kiválóság kibontakozzon a gyermekekben. 
 
– A legtöbb ember tehetséges valamiben. A legfontosabb, a legnagyobb művészet megtalálni azt, hogy mi az, amiben a tehetség megmutatkozik. Ha pedig felleltük ezt a kincset, az még mindig kevés. Kell az is, hogy megkapjuk a kellő támogatást ahhoz, hogy a világ is megismerhesse – fogalmazott a polgármester, majd bejelentette: a helyi önkormányzat a kiemelkedő zenei tehetségek gondozására és támogatására Erkel Ferenc-ösztöndíjat alapított, egy régi, városi hagyományt felelevenítve. 
 
A diákoknak és a pedagógusoknak Görgényi Ernő adta át az ajándékokat és az emléklapokat. Az ünnepség első részében az általános iskolás diákoknak gratuláltak, a fiatalok könyvutalványt, virágot és emléklapot kaptak a városvezetőtől. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A hagyományok szerint a Gyulai Primissima díjjal idén is a legkiválóbb gyulai diákot ismerték el. Az elismerést Szegedi Réka Panna vehette át. A diák nyolc éven át kitűnő bizonyítvánnyal zárta a tanéveket. Tanárai szerint sokoldalú tehetsége megkérdőjelezhetetlen, érdeklődése szerteágazó. A zene, az irodalom, a nyelvészet, a képzőművészet mind olyan területek, amelyek Rékát alkotásra késztetik. Versenyek sorát járta végig odaadó pedagógusai irányításával, ebben a tanévben két versenyen is ő bizonyult az ország és Kárpát-medence legjobbjának. Különösen a helyesírás és a szövegalkotás területén eredményes, ezeken a területeken Tóthné Bodó Mária segítette a kiváló képességű tanulót. A fiatal tehetség a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola klasszikus zenész, fafúvós szakirányán folytatja tanulmányait.
 
Polgármesteri különdíjban két diákot részesítettek: Erdős Barbarát és Somogyi Krisztiánt. Az elismerésre olyan fiatalokat választottak, akik valamilyen területen kiemelkedőt alkottak ebben a tanévben. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az általános iskolás díjazottak
 
Implom József általános iskola: Nyárfádi Patrik, Józsa Lora, Ruszkó Zsófia, Gyenge Gergő, Nagy Levente Noel, Lovász Bence, Fodor Kata.
 
5. számú általános iskola: Szegedi Réka Panna, Veres Dóra, Kertes Sarolta, Kovács Anna Sára, Papp Brigitta, Papp Benjamin, Pikó Hella.
 
Dürer Albert általános iskola: Horváth Sára Kata, Szatmári Dávid, Hódos Nándor, Márkus Viktor, Hajdu Gréta, Tóth Levente.
 
Bay Zoltán általános iskola: Serfőző Anna, Ferenczi Gabriella.
 
Karácsonyi János katolikus általános iskola: Molnár Eszter, Kovács Levente, Szántó György Róbert.
 
Magvető Református Iskola és Óvoda: Székács Márk, Perlaki RékaSzékács Kristóf, Herdeló Csongor, Timár Rebeka, Tyukodi László.
 
Nicolae Bălcescu román általános iskola: Pekárik Zinaida Mária, Vincze Larisa Timea, Galea Eszter Lilien, Seres Kata Rozália, Németh Anna, Peres István SzilveszterGindilla Dóra
 
Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: Dohányos Nóra, Gahler Andreas, Nádasdy Gergely, a Powerbeat ütőegyüttes, Párta Banda
 
 
 
A középiskolás díjazottak
 
Erkel Ferenc-gimnázium: Makai Endre, Varga Zoltán, Vincze Zoltán, Bozó Zsuzsanna, Beleznai Csaba.
 
Göndöcs Benedek-középiskola: Erdős Barbara, Csikós Kitti Vanessza, Fias Szandra, Varga Mónika, Varga Nikolett, Szabó Csilla, Tarsoly Bence Zsolt, Csordás Krisztián, Kővári Krisztián.
 
Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma: Somogyi Krisztián, Piros Péter, Darócz Adrienn, Kéki Norbert, Molnár Gergő, Bogár Szabina.
 
Karácsonyi János katolikus gimnázium: Malkócs Boglárka Ibolya, Révész Tamás, Vincze Dominik
 
Nicolae Bălcescu román gimnázium: Jurasoc VanesszaBogdan Lavinia, Martyin László.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)