Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emlékezet és elvágyódás

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2018. június 11. 11:35
Emlékezet és elvágyódás
Hunya Gábor gyűjteményéből nyílik kiállítás június 14-én a Kohán Képtárban

Különleges kiállítás nyílik a Kohán Képtárban június 14-én, csütörtökön 17 órakor: az Emlékezet és elvágyódás című tárlat huszonöt művész több mint hatvan alkotását vonultatja fel.

a tárlat huszonöt művész több mint hatvan alkotását mutatja be

Forrás: Gyulakult.hu

A gyűjtemény a Gyuláról elszármazott Hunya Gábor tulajdona, aki azt vallja, hogy a gyűjtő birtokolhatja a műtárgyat, de a művészet közkincs – ezért is tartja fontosnak, hogy bemutathassa az alkotásokat.

A képek között – amelyek az 1990-es évek óta kerültek a gyűjtőhöz – képviselteti magát a '70-es évek neoavantgárdja, valamint az 1980-as, az 1990-es és a 2000-es évek stílusa is. Az alkotások között öt román művész tizennégy műve is megtalálható, ez teszi igazán sokszínűvé a gyűjteményt.

A tárlaton láthatjuk 2META, Ioana Bătrânu, Birkás Ákos, Borsos János, Borsos Lőrinc, Borsos-Lőrinc Lilla, Bukta Imre, El Kazovszkij, Fridvalszki Márk, Dumitru Gorzo, Teodor Graur, Horváth Tibor, Nádler István, Nemes Csaba, Németh Ilona, Pauer Gyula, Pinczehelyi Sándor, Marilena Preda-Sânc, Ráthonyi Kinga, Sugár János, Szirtes János, Szűcs Attila, Sorin Tara, Ujházi Péter, valamint Vojnich Erzsébet képeit.

A kiállítás helyszínéül szolgál a Kohán Képtár mellett az Almásy-kastély Török tornya és a Szent Miklós park is. A képtárban június 15-én, pénteken 11 és 17 órakor, a Török toronyban pedig június 16-án, szombaton 10 órakor Hunya Gábor fog tárlatvezetést tartani. A tárlatot Háy János író nyitja meg június 14-én.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)