Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Emléktábla a meg nem születetteknek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. június 08. 18:15
Emléktábla a meg nem születetteknek
A Magyar Keresztény Misszió azt szeretné, ha minél több gyerek jöhetne világra

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Emléktáblát avattak a meg nem született gyerekeknek június 8-án a Pándy Kálmán-tagkórházban.

Az intézmény igazgatási épületének falán elhelyezett emléktáblát a Magyar Keresztény Misszió állíttatta a Nemzeti Együttműködési Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.

Görgey Zsuzsanna, a Magyarok Európában Egyesület elnöke beszédében kifejtette: az emléktáblával azokról a gyerekekről szeretnének megemlékezni, akik nem születhettek meg. Kiemelte: azoknak a nőknek is lelki vigaszt szeretnének nyújtani, akik abortuszon estek át.

Elmondta: a Magyar Keresztény Misszió jelszava a Válasszuk az életet!, ennek jegyében számos iskolában tartottak már felvilágosítást a témában.

 

Görgey Zsuzsanna, a Magyarok Európában Egyesület elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Horváth István, a Magyar Evangéliumi Szövetség főtitkára kijelentette: 1956, azaz az abortuszlegalizáció óta több mint hatmillió magzat nem született meg. Úgy vélte, ez ahhoz vezetett, hogy folyamatosan fogy a népesség, és elöregszik a társadalom.

A főtitkár összefogást sürgetett a kórházi dolgozók, a törvényalkotók, az egyházak és a civil szervezetek között annak érdekében, hogy minél több gyerek születhessen.  

 

Horváth István, a Magyar Evangéliumi Szövetség főtitkára

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kovács József, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Magyar Keresztény Misszió olyan küldetést vállalt fel, amely az egész magyar nemzet számára fontos.

Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója kifejtette: Békés megyét nagy kihívás elé állítja, hogy folyamatosan csökken a népességszáma. Mint mondta, ennek egyrészt a természetes fogyás, másrészt az elvándorlás az oka.

Az emléktáblát Kovács József és Boros Zoltán, a kórház főigazgató-helyettese leplezte le. Az ünnepségen Tóth Márta kórházi lelkész hirdetett igét, az emléktáblát Tracsek Oszkár katolikus káplán áldotta meg.

A békéscsabai Réthy Pál-tagkórházban szintén ünnepséget tartottak, ott a belgyógyászati tömb aulájába került az emléktábla. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)