Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén olimpiai láng is érkezett a Kicsik Nagy Olimpiájára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. június 02. 16:25
Idén olimpiai láng is érkezett a Kicsik Nagy Olimpiájára
A szervezők a sportokat igyekeznek megszerettetni a legkisebbekkel

Újra megrendezték a Kicsik Nagy Olimpiáját a gyulai Göndöcs-kertben, ahol idén is többféle sporttal ismerkedhettek meg a helyi óvodások. A legkisebbek focizhattak, tekézhettek és célba dobhattak az óvodák egyes standjain, de akár ugrálóvárban is kitombolhatták magukat az arra vállalkozók.

Óvodások vitték az olimpiai lángot a rendezvény helyszínére

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az esemény a nap egyik leglátványosabb programjával, az olimpiai láng meggyújtásával indult, amellyel óvodások futottak a polgármesteri hivataltól egészen a művelődési központig.
 
Görgényi Ernő polgármester a láng átvétele után köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a program jelentősége, hogy már gyermekkorban megismertessék és megszerettessék a mozgás örömét, amely később az egészséges életmódhoz járul hozzá.
 
– Az olimpia nemcsak a sportról szól, de a közösség építésről is, ez a rendezvény ezt a kritériumot is teljesíti: közösséget építve szórakoztatja a gyerekeket és felnőtteket. Összehozza az óvodásokat a szülőkkel, a családokat egymással, és a város különböző területein működő óvodai tagintézményeket is összegyűjti – részletezte a városvezető.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bajóné Aradszky Anett, a családi sportnap főszervezője lapunknak kiemelte: a program célja a tagintézmények és a támogató intézmények együttműködése azért, hogy egészséges életmódra neveljék a gyerekeket.
 
– Célunk, hogy erősítsük a szülő-gyermek kapcsolatot, és közös családi élményt biztosítsunk. A program az egyéni élményeken kívül erősíti a közösségi érzést, és a jelen lévő ismert, helyi sportolók, valamint a gyermekek ösztönzőleg hatnak egymásra. A rendezvény idei vendégei Szabó Ilona atléta, aki az előző években is velünk volt már, mint ahogy Csíkos Dániel futónagykövet is – tette hozzá. 
 
A köszöntő gondolatok után a legkisebbek olimpiai esküt tettek, majd közös bemelegítéssel folytatódott a program. Ezek után az apróságok felfedezhették a helyszíneket, ahol sportolással pontokat is gyűjthettek, amiket később ajándékokra válthattak be.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)