Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem hétszázan vettek részt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. május 17. 23:07
Csaknem hétszázan vettek részt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján
Az érdeklődők a rendezvényen azt is kipróbálhatták, milyen nehézségekbe ütköznek a mozgássérültek a közlekedés során

Negyedik alkalommal találkoztak Gyulán Békés megye sérült fiataljai. Az egész napos összejövetel, amit idén május 17-én rendeztek meg a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban és környékén, Alt Norbert alpolgármester kezdeményezéséből indult, és a gyulai önkormányzat, valamint több civil szervezet és önkéntes összefogásával valósult meg.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A csaknem hétszáz fiatalt és segítőiket elsőként Kovács József üdvözölte. Az országgyűlési képviselő mindenekelőtt a szervezők munkáját köszönte meg, és kiemelte: az esemény létrejöttéhez nagyon sok jó szándékú, jótékony, adakozó ember kellett. Kifejtette, minden társadalomban rendkívül fontos, hogy azok számára is biztosítottak legyenek a teljesen normális életvitel feltételei, akik fogyatékkal, sérüléssel élnek, ezért a saját maguk részére ezt nem tudják megteremteni. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben legalább hat településen kezdődtek olyan építkezések, fejlesztések, amelyek a sérült emberek ellátását szolgáló intézményeket érintik, ami azt jelzi, hogy a megye ilyen tekintetben is jó úton halad. A jelenlévőknek Kovács József azt kívánta, érezzék jól magukat, kössenek sok új barátságot.

 

A megnyitón Kovács József köszöntötte a résztvevőket

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere Kosztolányi Dezső szavaival kezdte megnyitóbeszédét. Az Édes Annából idézve azt mondta, nincs emberi egyenlőség, csak emberi különbözőség van. A polgármester aláhúzta, az író gondolatai a legnemesebb értelemben azt üzenik, hogy a különbözőség nem hátrány, hanem érték, egyénenként, és a közösségben is. A rendezvény egyik küldetése pont az, mutatott rá, hogy ennek észrevételéhez hozzásegítsen.

A városvezető aláhúzta, nagyra becsülendő mindazon szakemberek, civilek és politikusok missziója, akik azért dolgoznak, hogy a társadalom többsége felfedezze és megismerje azt a kultúrát, azt a sok-sok szeretetet, amit a tőlünk egyben-másban különböző embertársaink képviselnek. Megköszönte Alt Norbert ötletgazdának, alpolgármesternek, hogy elindította ezt a munkát, és azoknak is, aki segítik őt a programban, amely egyre gyümölcsözőbb, hisz az első alkalommal háromszázan vettek részt az eseményen, idén már hatszáznál is többen. A találkozó az örömteli együttlétről is szól, hangsúlyozta Görgényi Ernő, majd így fogalmazott: gyönyörű élményekben legyen része mindenkinek ezen a napon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az összejövetel Somi Margó irányításával bemelegítéssel és tornagyakorlatokkal folytatódott, majd többféle foglalkozáson vehettek részt a megjelentek. Lehetett kosárlabdázni, pingpongozni, focizni, de a kifejezetten sérült emberek számára kifejlesztett bocciát is kipróbálhatták a mozgásra vágyók. Volt aikido-, solymász- és kutyás ügyességi bemutató, tibeti hangtálpróba, díjazással egybekötött rajzkiállítás, Ki mit tud? vetélkedő tíz csapat részvételével és zászlófestés Kéri Lászlóval. Az elmúlt évekhez hasonlóan a barátság lobogóját délután a víztoronynál engedték a magasba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az érdeklődők ezen a napon azt is kipróbálhatták, milyen nehézségekbe ütköznek a mozgássérültek a közlekedés során. Ehhez a sportcsarnokban egy kerekesszékes akadálypályát állítottak fel, amit a fürdőváros első embere is letesztelt. A sportcsarnok előtti téren Büfésziget működött, ahol számos finomság töltötte meg az asztalokat. A kreatív házikóban barkácsolásra nyílt lehetőség, ám akinek kirándulni volt kedve, az sem unatkozott, hisz elmehetett sétakocsikázni. Az esti diszkóig a jókedvet Andor bohóc és Dombovári Vanda műsorvezető tartotta életben.

A rendezvényt a gyulai önkormányzat a Szivárvány Napközi Otthonnal, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesülettel, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetével és az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre tagintézményével közösen szervezte.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)