Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályaorientációs napot tartottak a Dürer Albert általános iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. április 27. 16:30
Pályaorientációs napot tartottak a Dürer Albert általános iskolában
Az esemény a fenntarthatósági és természettudományi témahét zárórendezvénye volt

A fenntarthatósági és természettudományi témahét zárórendezvényeként pályaorientációs napot tartottak április 27-én a Dürer Albert általános iskolában. 

zámori ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Délelőtt a kisebbek kézműveskedtek, a nagyok pedig üzemlátogatáson vettek részt, sőt, néhány szülőt is meghívtak az iskolába, hogy meséljen választott szakmájáról. Az udvaron a mesterségek utcáját is berendezték, és a program végén látványos fizikabemutatót tartottak. A egész hetes esemény záróprogramja Zámori Ida intézményvezető köszöntőjével indult.

– Miért fontos a megfelelő pálya választása? Széchenyi István szerint az embernek az a hivatása, hogy munkálkodjon, alkosson, teremtsen. De vajon milyen utat járunk be addig, amíg meg nem találjuk a számunka megfelelő pályát? Nekem egyszerű dolgom volt, hiszen hatéves koromban eldöntöttem: tanár szeretnék lenni. Ez a cél vezérelt az általános, majd a középiskolában is, ennek megfelelően választottam főiskolát, egyetemet. Úgy gondolom, hogy akkor, hatesztendősen nemcsak pályát, hanem hivatást, életformát is választottam. A tanulás a mai napig mindennapi életem része – fogalmazta meg az iskola vezetője.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Hogyan juthat el az ember addig, hogy ne csak a számára megfelelő pályát, hanem a boldog életet is meglelje? Talán egy olyan szellemi és lelki iránymutatással, amely jelzi, hogy mi a saját útja. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani pályázatunk programjaival. A fő cél a pályaorientáció megerősítése az intézményben, különös tekintettel a matematikai, a természettudományos, az informatikai és a műszaki pályák népszerűsítése és az ezekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése – emelte ki Zámori Ida

A rendhagyó tanítási nap végén Szatai Tiborné  és Csanálosiné Csizmadia Beáta, a témahét szervezői köszönték meg az együttműködést a jelenlévőknek és a segítőknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)