Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Amazonoknak az NB I.-ben a helyük

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. április 16. 15:25
Az Amazonoknak az NB I.-ben a helyük
Gyulai Amazonok–Ricsilla Futsal 6-4 (3-1)

Az NB I.-es futsalbajnokság alsóházi rájátszásának második mérkőzését a Ricsilla Futsal gárdájával játszotta a Gyulai Amazonok csapata április 15-én. A Molnár Zoltánné vezette együttes az 5–8. helyért folyó csata első párharcát megnyerve várta riválisát egy újabb ütközetre.

Sikerrel vívták meg párharcukat a gyulai amazonok

Fotó: Tóth László

Gyulai Amazonok: Palócz Mónika, Perjési Rita, Fülöp Diána, Molnár Ágnes, Kurai Nikolett. Csere: Bálint Rebeka, Balogh Noémi, Kajári Gabriella, Sovány Liza és Németh Viktória. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A két csapat derbije nem volt tét nélküli, hiszen a győztes az 5–6. helyért játszhat majd, a vesztes viszont osztályozót kénytelen vívni az NB II.-es bajnokság ezüstérmes csapatával. Az első mérkőzést a vendég gyulaiak nyerték meg 3-4 arányban a zalaegerszegi arénában.

A hazaiak nagy elszántsággal vágtak neki a sorsdöntő összecsapásnak, ám ellenfelük is minden követ megmozgatott a javítás érdekében. Az első húsz percet átrobogta mindkét alakulat, négy gólt is váltottak a felek. Az első két gól Balogh Noémihez fűződik, aki először jó ütemben értékesítette Bálint Rebeka passzát, majd egy bődületes szabadrúgásgóllal kétgólosra növelte az Amazonok előnyét. Marsai Nikoletta némiképp korrigált az eredményen, de egy perccel később újra visszaállt a kétgólos különbség a két csapat között, ekkor Molnár Ágnes szerzett találatot.

A második játékrészben fokozódott a rangadó sebessége, mindkét együttes veszélyes volt ellenfele kapujára. A 30. percben szépíteni tudott a Zala megyei gárda, a találatot Megyeri Boglárka szerezte, aki az egész mérkőzésen nagyot küzdve bíztatta csapatát. A fürdővárosi futsaltündérek a 34. percben újból betaláltak a vendégek kapujába, a gól lélektani találatnak bizonyult.

A vendégek a gól után átálltak az 5-4 elleni játékra. Hazai oldalról Fülöp Diána tudott betalálni, aki okosan az üres kapuba helyezte a labdát. Egy minutummal később Bálint Rebeka volt eredményes, ezután eldőlni látszott a találkozó. Az NB I. íratlan szabályai szerint azonban a mérkőzésnek mindaddig nincs vége, amíg a mérkőzésvezető le nem fújja azt. Ezt alátámasztandó, a zalaegerszegi alakulat még egyszer nekirugaszkodott, hogy felvegye a versenyt a Molnár-lányokkal. A Ricsilla Futsal játékosai az utolsó percben két gólt is összehoztak, ám így is csak csökkenteni tudták hátrányukat.

A Gyulai Amazonok nagy szakmai sikert értek el azzal, hogy a nehézségek ellenére is bent tudtak maradni az első osztályban. A fürdővárosi „válogatott” jutalma, hogy a Miskolci Vénusz gárdája ellen vívhatják ki az 5. helyet a bajnokság folytatásában.

– Az első mérkőzés után tudtuk, hogy itthon sem lesz könnyű dolgunk, hiszen egy nagyon szívós és kemény ellenfél érkezik hozzánk. Mondtam a lányoknak, hogy csak a saját játékunkra koncentráljunk, és próbáljuk meg rájuk erőltetni a fiatalos lendületünket. Véleményem szerint mindkét találkozón mi domináltunk, és hazai pályán is megérdemelt győzelmet arattunk. A lányok bebizonyították, hogy számolni kell velünk. A miskolci csapat ellen felszabadultan fogunk játszani, hiszen a célunkat már teljesítettük, a bajnokságban sikerült kiharcolnunk a bent maradást, és játszhatunk az 5–6. helyért. Büszke vagyok a csapatra – értékelt Molnár Zoltánné.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)