Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Kränzlein mert és nyert!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. V. • MAGAZIN • 2018. április 16. 16:09
A Kränzlein mert és nyert!
Hírek a Gyulai Implom József Általános Iskolából

Az implomos csoport, Sümegi Eszter operaénekes és Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

A Gyulai Implom József Általános Iskola Kränzlein énekegyüttesének nem mindennapi élményben volt része a közelmúltban: egy csodálatos napot töltöttünk a Magyar Állami Operaházban. 

Megérkezésünkkor Kozák Márta operanagykövet fogadott minket, aki magával ragadó egyéniségével azonnal lenyűgözött bennünket. Ő mutatta be nekünk a dalszínház látogatható részeit. Sajnos az épület felújítása miatt nem tudtunk mindenhová bemenni, de olyan helyekre is eljutottunk, ahová nézőként vagy turistaként nem lehet.

Megnéztük többek között a királyi lépcsőt és a Székely Bertalan termet, betekintést nyertünk az Opera fantasztikus világába, és kisfilmek segítségével ismerhettük meg az előadások „háttérmunkásainak” tevékenységét. Kipróbáltuk a büfé akusztikáját, és énekeltünk a tetőteraszon. Ezt követően közreműködtünk a Ki mer ma? című műsor televíziós-rádiós felvételén. A játéknak nem kisebb tétje volt, minthogy belépőjegyeket nyerhessünk az Operaház egyik előadására. Csoportunkért Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes szállt ringbe, akinek Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója tett fel igen nehéz, az operairodalom egészét átfogó kérdéseket. A művésznő széleskörű ismereteinek köszönhetően sikeresen vette az akadályokat a megmérettetésen, így lelkes biztatásunkkal megszerezte nekünk a lehetőséget, hogy megnézhessük ifj. Harangozó Gyula és Kocsák Tibor Hófehérke és a 7 törpe című mesebalettjét. Búcsúzóul énekszóval köszöntöttük a művésznőt születésnapja alkalmából.

A csodás élményt jelentő program után rövid sétát tettünk Budapest belvárosában. Jártunk a Váci utcában és a Duna-parton is. A ragyogó napsütésben lenyűgöző látvány tárult elénk: a budai Vár és a Citadella.

Júniusban az Erkel Színházat látogatjuk meg, amit szintén nagy érdeklődéssel várunk, hiszen a kulisszák mögé is módunk lesz bejutni. Július második felében öt alkalommal jelenünk meg a Bartók rádió és az M5 televízió Ki mer ma? műsoraiban. Mindenkit arra biztatunk, hogy merjen és nyerjen, ahogy mi tettük!

 

 

Fotó: Gyulai Implom József Általános Iskola 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)