Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bodor Kira lett az Erkel vegyésze

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Nagyné Kotroczó Andrea • MAGAZIN • 2018. április 11. 14:00
Bodor Kira lett az Erkel vegyésze
Hírek az Erkel-gimnáziumból

Hetedik alkalommal rendezték meg az Erkel vegyésze kémiaversenyt április 7-én az Erkel Ferenc-gimnáziumban. A megmérettetést a 11. és 12. évfolyam számára hirdették meg nyolc környékbeli középiskolában. A verseny szervezője és rendezője Nagyné Kotroczó Andrea tanárnő volt.

fürj diánacsiszér laurabodor kiratokaji csengepurecse patrícia és nagyné kotroczó andrea

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium

A verseny három részből állt: a számítási feladatok és a tesztek mellett – mivel iskolánk az Öveges-programnak köszönhetően rendelkezik egy laborral – a diákok egy kísérletet is elvégezhettek. A feladatok nehezek voltak, így kiváló lehetőséget adtak arra a végzősöknek, hogy megmérettessék magukat az emelt szintű érettségik előtt. Az Erkelben három éve, heti négy órában, kémiatagozat is működik, ami a kémiaversenyeken elért eredményeken is tükröződik. Iskolánk diákjai közül sokan választják emelt szinten a kémia tantárgyat érettségi vizsgaként, ezzel továbbtanulhatnak az orvostudományi egyetemen, a gyógyszerésztudományi karon, a vegyészmérnöki szakokon vagy az agrárpályán.

A dolgozatok javítása közben – amelyben Szilágyi János tanár szerepet vállalt – Ábrahám Csaba, a Food Analytica labor ügyvezető igazgatója tartott érdekes előadást az élelmiszerek vizsgálatáról.

Köszönjük a támogatóinknak, a Gyulai Tankerületi Központnak, a Ceglédi Optikának, a Lipóti Pékségnek, a Food Analytica Kft.-nek, az Aranykereszt Gyógyszertárnak és a Porst Photonak az állandó támogatását és az értékes ajándékokat, amelyeket a versenyzők kaptak a részvételükért.

Az Erkel vegyésze 2018-ban Bodor Kira (Erkel Ferenc-gimnázium) lett. Második helyen végzett Tokaji Csenge (Erkel Ferenc-gimnázium), a harmadik helyezett Purecse Patrícia (Erkel Ferenc-gimnázium) lett, és kiváló versenyeredményéért Csiszér Laura (Erkel Ferenc Gimnázium) is díjat kapott. A 11. évfolyamon Fészki András (Erkel Ferenc-gimnázium) lett az első helyezett.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)