Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Diákolimpiai bajnok lett Veres Laura

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2018. március 27. 16:00
Diákolimpiai bajnok lett Veres Laura
Mácsok Fruzsina második, a 4­x50 méteres gyorsváltó harmadik helyen ért célba az országos döntőben

A hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont az úszó-diákolimpia országos döntőjének március 23-án és 24-én. A rangos megmérettetésen gyulai tanulók is vízbe szálltak.

Veres Laura diákolimpiai aranyérmet szerzett az országos döntőben 

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A mindent eldöntő versengésen I., II., III., IV. és V–VI. korcsoportba tartozó leány és fiú versenyzők, valamint váltócsapatok mérhették össze tudásukat. A csaknem 2500 indulót felsorakoztató mezőnyben a gyulai iskolák úszói is a vízbe csobbantak.

Az Erkel Ferenc-gimnázium színeiben Mácsok Fruzsina és a Daka Anett, Havas Anna, Pikó Boglárka és Burás Annamária alkotta négyszer ötven méteres gyorsváltó indult el. A versenyen Mácsok Fruzsina ezüstérmet szerzett, a váltó tagjai pedig a bronzérmes helyig szelték a vizet. A gyulai tanulókat Török Enikő, Tóth András és Juhász Jácint készítették fel a viadalra.

 

 

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

A fürdővárosiak egyetlen aranyát az Implom József általános iskolát képviselő Veres Laura szállította, aki a 100 méteres pillangóúszásban nőtt a mezőny fölé. A sportoló teljesítményét a 100 méteres gyorsúszás bronzérmével egészítette ki. Veres Laura felkészítését Tóth András és Juhász Jácint segítette.

A Dürer Albert általános iskola tanulója, Gombos Fruzsina az 50 méteres mellúszás döntőjében csapott negyedikként a célba. A fürdővárosi versenyzőt Tóth Szilárd készítette fel a nagy kihívásra.

Szintén ezüstérmet úszott Nagy Roland, aki a 100 méteres hátúszás mezőnyét iskolázta le. A Nicolae Balcescu román iskola tanulóját Török Enikő, Nacsa Rita, Lázár Olga és Abrudán Gábor segítette szakmai munkájával.

A gyulai versenyzők az érmeken túl a továbbtanuláshoz szükséges többletpontokkal gazdagodtak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)