Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tojásfát állítottak a németvárosi óvodások

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2018. március 26. 17:30
Tojásfát állítottak a németvárosi óvodások
A gyerekek télbúcsúztató műsort adtak elő az Implom-iskolásokkal az Apor téren

 

Fotó: Vincze Ágnes 

Tojásfaállítással hangolódtak a közelgő ünnepekre a Németvárosi Óvodába járó gyerekek március 26-án. Az óvodások a németvárosi templom melletti téren gyűltek össze az Implom-iskola diákjaival.
 
A gyerekek egy télbúcsúztató műsort adtak elő, majd feldíszítették a templom melletti fát a saját kezűleg alkotott, színes, festett tojásokkal. 
 
Szilágyiné Solymosi Mária, az óvoda vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a tojásfaállítás mintegy tíz éve hagyomány már az óvodának. Hozzátette: a húsvéti ünnepekhez az is hozzátartozik, hogy a tavaszt, a megújulást közösen várják a gyerekek és a felnőttek a városrészben.
 
Lapunknak kiemelte, hogy az óvodában úgy gondolják, fontos a keresztény hagyományokról beszélni a gyermekeknek. Azt is lényegesnek tartják, hogy beszélgessenek az óvodásokkal arról, mit ünneplünk húsvétkor, és miért állítunk tojásfát ebben az időszakban.
 
– A tojások díszítése közben elmondjuk a gyerekeknek, hogyan alakult ki a locsolkodás szokása, és azt, hogy a húsvét egy héber szóból származik. Fontos, hogy hitelesek legyünk a gyerekek számára, és az is, hogy olyan dolgokon keresztül ismertessük meg velük az ünnepet, amelyeket értelmezni tudnak – mondta el.
 
 

 

Fotó: Vincze Ágnes 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)