Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lezárta a téli üzemeltetést a közútkezelő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2018. március 26. 17:13
Lezárta a téli üzemeltetést a közútkezelő
93 mérnökségen keresztül kezdik meg a tavaszi munkákat

Hétfőn lezárta a téli üzemeltetési időszakát a Magyar Közút Nonprofit Zrt., amely fennállása óta a legnagyobb mennyiségű útszóró sót és kalcium-klorid oldatot használt fel síkosságmentesítési munkáihoz az elmúlt télen.

A társaság hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: 2005-ös megalakulásuk óta, a 2017–2018-as téli üzemeltetési időszakban használták fel a legtöbb síkosságmentesítő anyagot. 2017. november 10-től kezdődően több mint 261 ezer tonna sót és csaknem 17 millió liter kalcium-klorid oldatot használt fel az országos, 32 ezer kilométeres közúthálózaton.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2017–2018-as téli üzemeltetési szezonja november 10-től egészen március 26-ig tartott. Az előző téli időszakhoz képest jóval csapadékosabb volt az időjárás, kevesebb havas nap volt, de megnőtt az ónos esős és esős napok száma. Legutóbb – mint írták – 2013-ban és 2015-ben volt a mostanihoz hasonló mennyiségű csapadék. A fagyási-olvadási ciklusok gyakrabban jelentkeztek, valamint az enyhébb idő mellett éjszakánként, hajnalonként is rendszeresen fagypont alatti volt a hőmérséklet – fejtették ki.

A szokásos március 15-ig tartó téli időszakot az elmúlt két hét télies, hófúvásos, ónos esős időjárása miatt meg kellett hosszabbítania a szakembereknek. Mostantól viszont országszerte, 93 mérnökségen keresztül végzik a tavaszi, tartósabb és nagyobb volumenű beavatkozási munkákat. Járműveiket, eszközeiket a napokban átszerelik a tavaszi beavatkozásokhoz szükséges adapterekkel, így hamarosan, a melegaszfalt keverő telepek újranyitását követően országosan is nagyobb volumenű, és tartósabb lokális burkolatjavítások kezdődhetnek el, a teljes körű útfelújítások indítása mellett – olvasható közleményükben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)