Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újraindításnak 25. évfordulóját ünnepli a Karácsonyi-iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2018. március 23. 15:25
Újraindításnak 25. évfordulóját ünnepli a Karácsonyi-iskola
A jubileum alkalmából felavatták Réthy István címzetes apátplébános emléktábláját

Réthy István emléktábláját Németh László esperes plébános és Petróczki Zoltánné igazgató leplezte le

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Jubileumi rendezvénysorozattal készült 25 évvel ezelőtti újraindításának megünneplésére a Gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és a Boldog Apor Vilmos Óvoda március 23-án.

Az esemény reggel 8 órakor a régi és mai diákok találkozójával indult, majd Réthy István címzetes apátplébános emléktábláját avatták fel a gimnázium földszintjén.

Németh László esperes plébános ünnepi beszédében elmondta: jól ismerte Réthy atyát, akivel évtizedekkel ezelőtt szolgáltak közösen a fürdővárosban. Hozzátette: ebben az időszakban lehetett újra az egyháznak oktatási intézménye, amit a szülők és a hívek is támogattak. 

– Gyula akkor külön dicséretet kapott a miniszteri biztostól, amiért ilyen gördülékenyen sikerült három oktatási intézményt elindítani, szétválasztani. Ennek az időszaknak a gyümölcsét élvezik most azok a diákok, akik itt tanulnak – emelte ki Németh László

 

Petróczki Zoltán, az újraindított iskola első igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A folytatásban Petróczki Zoltán, az újraindított iskola első igazgatója nyitotta meg az iskolatörténeti kiállítást a gimnázium épületében. Köszöntőjében részletesen megemlékezett a kiállított emlékek eredetéről, és az iskola korábbi tanárairól és diákjairól.
 
Délután az Alma Mater Gála veszi kezdetét, amin a Boldog Apor Vilmos Óvoda óvodásai, valamint az általános iskola és a gimnázium diákjai lépnek fel. Szombaton tanár-diák találkozót tartanak, amire a régi tanítványok, kollégák kaptak meghívást. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)