Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Járási Hivatal felújított épületeit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. március 23. 14:15
Ünnepélyes keretek között adták át a Gyulai Járási Hivatal felújított épületeit
Az Ady Endre utcai és a Kossuth utcai ingatlant energetikailag korszerűsítették

Energetikailag is megújultak a Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatalának Ady Endre és Kossuth utcai épületei. A március 23-i ünnepélyes átadón Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő mondtak beszédet, amelyekben kiemelték a projektek fontosságát a város és a foglalkoztatás szempontjából is.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

– Az állam és a kormányhivatal a jó gazda gondosságával birtokolja azokat az épületeket, amelyekben városunkban közigazgatási szolgáltatásokat működtet, és kellő energiát fordít arra, hogy ezek karbantartását, felújítását, fejlesztését elvégezze, és megfelelő forrásokat biztosítson – kezdte Görgényi Ernő.

A polgármester kiemelte, hogy egy város szellemiségéről sokat elárul, hogy milyen állapotban vannak régi épületei, és az épített környezet színvonala a város megtartóerejének szempontjából is fontos.

– Gyula igyekszik elől járni a műemléki jelentőségű házak védelme terén, az utóbbi néhány évben sikerült felújítani néhány ikonikus gyulai ingatlant – emelte ki a városvezető. Példaként emelte ki a Jókai utcában található családsegítő központot, a Kiskomlót és közvetlen szomszédját, a Komló hotelt, a Bene-házat és az Almásy-kastélyt.

A járási hivatal Ady Endre utcai és Kossuth utcai épülete is ebbe a sorba illeszkedik: városképileg jelentősek, és néhány éve még nagyon rossz állapotba voltak. Ezek az épületek is meghatározók történelmi szempontból: a Kossuth utcai épület egykor patikaként működött, az Ady Endre utcai pedig csecsemőotthonként funkcionált.

 

kovács józsef

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A járási hivatal épületét három évvel ezelőtt újították fel, de az a pályázat nem adott lehetőséget arra, hogy a környezet is megújuljon, így az önkormányzat biztosított forrást a teljes rehabilitációra, amelynek során kialakítottak tizenegy parkolót, építettek 92 méternyi járdát a hozzátartozó csapadékvíz-elvezetővel, fakivágási és fásítási munkálatokat végeztek, felújították a homlokzatot, és kialakítottak egy új főbejáratot, mindezt 13,6 millió forintból.

– Ahogy említettem, az akkori pályázat szabott néhány korlátot, így nem fért bele az energetikai korszerűsítés. Most viszont a megyei kormányhivatal 1 milliárd 220 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert, ebből pedig tizenegy épületet tudnak a megyében megújítani: a gyulai épületekre 111 millió forint áll rendelkezésre – mondta Görgényi Ernő.

Kovács József kiemelte, hogy a jó munkakörülményekhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra, éppen ezért fontos, hogy ezeket az épületeket sikerült felújítani.

– Ha megnézzük a 2010 óta megvalósult beruházásokat, körbenézünk a városban, a fejlesztések mindannyiunkat jó érzéssel töltenek el – mondta a képviselő. Kiemelte, hogy ez többről szól, mint egy épület felújítása és energetikai korszerűsítése, ugyanis munkát és megélhetést biztosít a projektekben részt vevőknek.

Az ünnepélyes átadó az épület előtti szalag átvágásával, a Szózat közös eléneklésével és Gulyás Imrének, a járási hivatal vezetőjének pohárköszöntőjével zárult.

 

görgényi ernőkovács józseftakács árpád és gulyás imre közösen vágták át a szalagot

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)