Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Munkáspárt azt mondja, legyen 200 ezer forint a minimálbér

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2018. március 20. 15:30
A Munkáspárt azt mondja, legyen 200 ezer forint a minimálbér
Gyulán tartott kampányrendezvényt Thürmer Gyula pártelnök

200 ezer forint minimálbér, a fiatalok lakhatásának és munkahelykeresésének támogatása, a milliárdosok megadóztatása – többek között ezek szerepelnek a Magyar Munkáspárt programjában. Ezekről Thürmer Gyula, a párt elnöke számolt be március 20-án Gyulán, a párt kampányrendezvényén.

thürmer gyula az eszperantó téren várta a párt szimpatizánsait

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Április 8-án választ az ország, a Munkáspárt pedig választási lehetőséget kínál az embereknek – kezdte Thürmer Gyula. – Azoknak is, akiknek elegük van az Orbán-kormányból, valamint azoknak is, akik nem kérnek az ellenzék tehetetlenségéből. Mi úgy érezzük, hogy a mai viszonyok között az országban stabilitásra van szükség, ennek pedig az a feltétele, hogy adjunk az embereknek.

A Munkáspárt elnöke azt mondta, hogy 200 ezer forintra emelnék a minimálbért, a nyugdíjakat 100 ezer forintra, 65 év felett pedig ingyen adnák a gyógyszereket. A fiataloknak szeretnék garantálni az első munkahelyet, őket olcsó, szociális lakásokkal is segítenék. Az oktatásra és az egészségügyre a jelenlegi összeg dupláját költenék.

Thürmer Gyula hozzátette: a kormánynak oda kell állni a magyar vállalkozók mellé, hogy a gazdaság képes legyen megtermelni a szükséges pénzt a minimálbér és a minimálnyugdíj megemeléséhez. Megtudtuk, hogy a párt bevezetne egy egyszeri, 45%-os vagyonadót a milliárdosok és „szupergazdagok” számára. Ez az intézkedés a Munkáspárt terveinek a megvalósítását segítené.

– A Munkáspárt úgy gondolja, hogy nincs szükség párhuzamos társadalmak megteremtésére. Mi ellenezzük a migrációt – mondta a párt elnöke. – Az Európai Unióról pedig illúzió azt hinni, hogy a szegény emberek javát akaró és a kis országok fejlődését támogató szervezet. Az unió a gazdagok klubja. Sok év telt el a belépésünk óta, talán ideje lenne megkérdezni az embereket, hogy mit gondolnak erről a kérdésről. Nem azt mondjuk, hogy holnap lépjünk ki az unióból, de az biztos, hogy a falai omladoznak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)